Afbeelding

Week van brandveiligheid bij Maashorst Reek

Nieuws 9 keer gelezen

REEK - Vanwege de coronamaatregelen was het voor de Koraalgroep tijdelijk niet mogelijk om ontruimingsoefeningen te houden met cliënten en personeel. Om toch de brandveiligheid onder de aandacht te houden, is er samen met een aantal kinderen van Maashorst in Reek een coronaproof plan bedacht. Het resultaat: de week van de brandveiligheid. Drie dagen lang waren er allerlei activiteiten over brandveiligheid op het terrein van Maashorst.

Met een vlog werd de week van de brandveiligheid aangekondigd. De kinderen, die meegewerkt hadden aan het plan, hadden deze zelf gemaakt. Dat zorgde voor een mooie opkomst

Spannende quiz
De eerste dag van de week van de brandveiligheid werd afgetrapt met een spannende Kahoot-quiz via Teams. Hiermee werd de brandveiligheidskennis van kinderen en de groepsleiding getest. Iedereen heeft hard gestreden voor het vlammende verrassingspakket met daarin onder meer de heetste chips en vlamtosti’s.

Brandweersportdag
Op woensdag was er de brandweersportdag. Ook deze activiteit was bedacht door de kinderen. Met prachtig weer deden de verschillende groepen zes activiteiten die allemaal te maken hadden met brandveiligheid. Zo kwamen ze in actie op de stormbaan en zochten ze spullen in een ruimte vol rook. Zo konden de kinderen en de medewerkers ervaren waarom dit juist niet de bedoeling is. Ook gingen ze als echte brandweermannen en -vrouwen aan de slag met brandblussers. Alle deelnemers kregen na afloop een mooie medaille met een B erop; Bijzondere Brandblusser.

Bezoek
Als afsluiting was er een ontmoeting met de echte helden van nu. De kinderen van Maashorst stonden al ruim van tevoren te trappelen bij het hek, wachtend op hun komst. Met tekeningen in hun hand en met vragen die de kinderen hadden voorbereid, stonden ze klaar. Daar kwamen ze dan met sirene aanrijden: de politie en de brandweer. De kinderen waren erg onder de indruk van die enorme brandweerwagen. Ze mochten in de wagen zitten, spuiten met de brandweerslang en een echte brandweerhelm opzetten. Ook de politie maakte grote indruk. Op de sirene drukken en handboeien omhebben waren toch wel spannende activiteiten. Omdat dit de echte helden zijn, hebben ook zij een medaille gekregen. Met grote dank en applaus reden ze van het terrein af.

Tot slot hebben de kinderen zelf ook nog een instructie filmpje gemaakt voor een ontruiming op hun eigen groep. Robijn 1 deed dit het beste en won de eerste prijs.


Koraal, Locatie Maashorst
Maashorst is er voor gezinnen met jonge, in principe normaal begaafde kinderen, die te maken hebben met (ernstige) ontwikkelings-, gedrags- en/of leerproblemen. Maashorst verzorgt jeugd- en opvoedhulp eventueel in combinatie met speciaal onderwijs aan het kind en aan zijn of haar gezin en leefomgeving.
Het hulpaanbod is breed. Zo kunnen ouders en gezinnen bij Maashorst terecht voor hulp in de thuissituatie of op school. Daarnaast is er dagbehandeling en voor kinderen die intensieve behandeling nodig hebben, is er 24-uurs zorg. Een bijzondere dienstverlening is het Omgangshuis. Hier krijgen gescheiden ouders, die niet zelf tot een omgangsregeling kunnen komen, professionele ondersteuning door een omgangsbegeleider.

Uit de krant

Uit de krant