Afbeelding

Wandelen, fietsen en genieten in mooie omgeving van Leur

Nieuws 26 keer gelezen

LEUR - Wil je er eens op uit in de regio? Ga wandelen in het pittoreske Leur, net aan de andere kant van de Maas. Een goede vertrekplek is De Leurse Hof, een restaurant in een voormalige boerderij uit 1840. Het pand kent een rijk verleden. Zo was het tijdens de operatie Market Garden tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rustplaats voor de geallieerden. Nu is het een ideaal begin- en eindpunt van een leuke wandeltocht of fietsroute door de prachtige omgeving.

Ga er op uit met je partner, familie of vrienden. Maak een heerlijke zomerse wandeling door het buitengebied van Wijchen. Er zijn wandelingen van vijf, acht, dertien en zestien kilometer. Voor ieder wat wils. Het is natuurlijk ook mogelijk om de prachtige omgeving per fiets te verkennen. Rust na afloop uit bij De Leurse Hof en genieten van een goede maaltijd. Extra leuk: er wordt weer gebakken in het Bakhuis. Dit is op loopafstand van het restaurant en ligt tegenover het idyllische kerkje van Leur. Dit maakt een bezoek, in combinatie met diverse natuurgebieden en kastelen in de omgeving, extra aantrekkelijk.

Happen en trappen
Je kunt in de omgeving ook happen en trappen. Hoe goed ken jij het Gelderse landschap eigenlijk? En het mooie kasteel in Hernen? Combineer een leerzame en sportieve fietstocht van 29 kilometer met korte tussenstops waar je inwendige mens wordt voorzien van de nodige lekkernijen. Je start de dag met koffie met gebak en eindigt bij in Leur met een smakelijke lunch. De route is ook geschikt voor gezinnen en groepen. Reserveren kan via www.happenentrappen.nl/route/212. Je vindt op die website ook de route.

Brunchen
Geen behoefte aan een wandel- of fietstocht maar wel zin in een gezellig terras met wat te eten en te drinken? Dat kan natuurlijk ook. Er is een uitgebreide en gevarieerde kaart. Voor 18,50 euro geniet je van een overheerlijke Leurse brunch. Je hoeft niets te doen. Alles wordt aan tafel geserveerd. Eerst een warme soep, gevolgd door een verse smoothie, croissant, diverse soorten beleg, quiche, kroket, oerbrood, gekookt eitje, een wrap, tosti en sluit af met een heerlijk mini dessert.

Reserveren
Restaurant De Leurse Hof is gevestigd aan de Leurseweg 4 in Leur. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. Het restaurant gaat op dinsdag tot en met zaterdag om 12 uur open. Op zondag kun je er vanaf 11 uur al terecht. Reserveren kan via 024-6422241 of info@leursehof.nl

Uit de krant

Uit de krant