Afbeelding

Eerste Kamer geeft definitief groen licht voor gemeente Maashorst

Nieuws 1 keer gelezen

LANDERD - De Eerste Kamer heeft dinsdag met grote meerderheid ingestemd met het wetsvoorstel voor de herindeling van de gemeenten Uden en Landerd. Per 1 januari 2022 vormen zij samen de nieuwe gemeente Maashorst.

Een week geleden, op 6 juli, debatteerde de Eerste Kamer uitgebreid over de herindeling van Landerd en Uden. Dinsdag vond de stemming plaats met definitief groen licht voor de gemeente Maashorst als resultaat.

Burgemeester Henk Hellegers (Uden): ‘We zijn blij dat we, na een zorgvuldig doorlopen proces met participatie van onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, eindelijk zo ver zijn! Wij zien uit naar de toekomst als gemeente Maashorst.”

Burgemeester Marnix Bakermans (Landerd): ‘We zijn zeer tevreden met dit resultaat. Fijn dat dat er nu groen licht is voor de gemeente Maashorst! Een nieuwe gemeente, met zes met elkaar verbonden kernen.”
?
Amendement
Eerder dit jaar werd er in de Tweede Kamer al door een grote meerderheid ingestemd met de samenvoeging van de twee gemeenten. Daarbij werd er een amendement aangenomen waarin staat dat er binnen drie jaar een evaluatie moet komen over het functioneren van de nieuwe gemeente. Minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken gaf aan dat de verdere uitwerking van die evaluatie tegen die tijd met betrokkenen wordt vormgegeven.

Uit de krant