Afbeelding

Week van de Jonge Mantelzorger: 1 tot en met 7 juni

Nieuws 15 keer gelezen

LANDERD - Van 1 tot en met 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger met dit jaar als thema ‘Niet te Missen!’. Ook in de gemeente Landerd zijn er activiteiten in het kader van de Week van de Jonge Mantelzorger.

Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur.
Deze jongeren helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze soms de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Activiteiten
?De campagne ‘Niet te missen!’ laat zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. Preventiewerk Landerd verzorgt in samenwerking met Frank’s Gym in Schaijk speciaal voor de doelgroep jonge mantelzorgers een activiteit op woensdag 2 juni. Voor kinderen van bassischoolleeftijd is de activiteit van 16 tot 16.45 uur en voor jeugd van 13 tot en met 17 jaar is dit van 17 tot 17.45 uur. Deelname is gratis en aanmelden kan via de gegevens op bijgaande flyer.

Afbeelding

Uit de krant