Afbeelding

Zeeland bouwt dorpshuis van de toekomst; sloopwerkzaamheden in volle gang

Nieuws 236 keer gelezen

ZEELAND - Aan de Kerkstraat in het centrum van Zeeland is een start gemaakt met de bouw van het dorpshuis van de toekomst. De nieuwe multifunctionele gemeenschapsaccommodatie wordt energieneutraal en krijgt zogeheten biodynamische verlichting die het verloop van de lichtkleur van het daglicht nabootst en zich daarnaast aanpast in lichtsterkte. ‘Daarnaast is de techniek onderhoudsarm, is er goed nagedacht over bedienings- en gebruiksgemak en worden veel materialen hergebruikt’, geeft aannemer Muller Bouw aan.

Het oude parochiehuis wordt zoveel als mogelijk behouden in het ontwerpplan voor het nieuwe complex, waar ook een nieuwe sporthal en bibliotheek deel van gaan uitmaken. Aan de voorkant van het nieuwe dorpshuis komt een groot terras, dat aansluit bij de Zeelandse buitenevenementen. ‘Het moet een echte ontmoetingsplaats worden, daarom komt alles in het nieuwe gebouw met elkaar in verbinding te staan’, geeft Stichting Dorpshuis Zeeland aan. ‘In het ontwerp is rekening gehouden met alle wensen van de gebruikers. Met het nieuwe dorpshuis kan Zeeland de komende veertig jaar vooruit.’

Volg de bouw met de BouwApp
Voor iedereen die de bouw wil volgen, is een speciale BouwApp beschikbaar. Hierin worden foto’s gedeeld van de werkzaamheden en staat meer info. Ook voor vragen of opmerkingen kun je via de app gemakkelijk contact opnemen met de aannemer. Download de app via de QR-code hieronder.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant