Afbeelding

Inwoners Reek, Schaijk en Zeeland moeten straks naar Uden voor paspoort

Nieuws 79 keer gelezen

LANDERD – Inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland moeten vanaf 1 januari 2022, de beoogde startdatum van de nieuwe gemeente Maashorst, naar Uden als zij bijvoorbeeld een nieuw paspoort of rijbewijs nodig hebben. Zoals verwacht fungeert het huidige Udense gemeentehuis (foto) aan de Markt straks als gemeentehuis van de nieuwe gemeente Maashorst. “We kiezen voor één centraal punt voor dienstverlening en er komen geen gemeentelijke steunpunten in de huidige Landerdse kernen”, zo liet de Landerdse loco-burgemeester Ben Brands dinsdagmiddag weten.

Voor veel andere gemeentelijke aangelegenheden hoeven de inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland volgens Ben Brands niet altijd naar Uden af te reizen. “Voor informatiebijeenkomsten, bijvoorbeeld over sport & spel in Reek, blijven we gebruikmaken van lokale gemeenschapsaccommodaties. De betrokken ambtenaren en bestuurders komen in zo’n geval naar Het Wapen van Reek toe.”

Wat gebeurt er na 1 januari 2022, wanneer de ongeveer 100 Landerdse ambtenaren naar Uden verhuizen, met het huidige Landerdse gemeentehuis in Zeeland en Het Raadhuis in Schaijk? Brands: “Die gebouwen krijgen een andere bestemming, die gaan we in de markt zetten. Over een halfjaar tot negen maanden verwacht ik daar meer duidelijkheid over.”

Uit de krant

Uit de krant