Afbeelding

Hartverwarmende acties in gemeente Landerd

Nieuws 3 keer gelezen

LANDERD – Ondanks dat het Coronavirus ons nog steeds in zijn greep houdt, zijn er in deze tijd ook positieve ontwikkelingen. Zo bloeien overal in het land mooie, hartverwarmende acties op waarbij mensen klaar staan voor elkaar. Zo ook in de gemeente Landerd.

In Schaijk gaat TravelXL de maand december in onder het motto ‘Samen Sterk!’. Het reisbureau van Yvonne Bloemers fungeert tot Kerst niet alleen als depôt van de Voedselbank Oss en Omgeving, maar steunt ook het initiatief ‘Voor jou van mij’ van Helma van de Rakt uit Schaijk, Sandra Wientjens-Megens uit Zeeland en Merel Tindemans uit Eindhoven. ‘Aan deze twee initiatieven kan iedereen meedoen”, vertelt Yvonne. ‘Met een klein gebaar geef je een ander een warm gevoel.”

De reisbranche is een van de sectoren die het hardst getroffen worden in Coronatijd. Yvonne: ‘Als eerste lag ons werk stil en nu is het wachten tot de wereld weer opengaat, mensen weer mogen reizen en wij het werk kunnen doen waar we goed in zijn, namelijk reizen verkopen. Wij gaan echter niet bij de pakken neerzitten en willen van de maand december, die dit jaar anders zal zijn dan andere jaren, toch een warme maand maken. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar iets waar we toch een beetje blij van worden. Ons reisbureau is centraal gelegen in Schaijk. Wij zijn er, het licht brandt en het reisbureau is helemaal in kerstsferen. Wij houden van mensen, dus kom langs en steun de Voedselbank Oss en Omgeving. Ook de voedselbanken hebben het zwaar door Corona en omdat supermarkten minder aanleveren is er een tekort. Tot kerst zijn wij daarom depôt voor de Voedselbank en kunnen mensen terecht om houdbare producten af te geven. Kijk thuis wat je kunt missen of koop in de supermarkt iets extra’s en geef het bij ons af. Of organiseer op je werk of school een inzameling. Samen maken we er een succes van.”

TravelXL is distributiepunt
TravelXL fungeert ook als distributiepunt voor de actie ‘Voor jou van mij’. Helma van de Rakt: ‘Mensen vinden het van nature fijn om een ander te helpen. Als je een ander blij maakt, word je daar namelijk zelf ook blij van. Iedereen kan meedoen aan deze actie, door te geven of te ontvangen.”

Voor jou:
‘Zou jij graag een cadeau voor jezelf of je kind(eren) krijgen omdat het financieel (even) niet lukt? Voel je bij deze van harte uitgenodigd om een cadeaudoos op te halen bij een van onze distributiepunten’.

Van mij:
‘Tover een (schoenen)doosje om tot een cadeaudoos. Stop enkele pakjes in deze doos. Schrijf erop voor wie de doos geschikt is: man/vrouw/jongen/meisje/neutraal én schrijf de leeftijd erbij. Breng de cadeaudoos naar een distributiepunt. Als dit een privéadres is, stem dan vooraf via een privébericht af of er iemand thuis is. Iedereen kan eenvoudig een ander blij maken, zonder dat dit geld hoeft te kosten. Denk aan knutselspullen, een puzzel, (geur)kaarsjes, een boek, een mok met thee en/of lekkers, een fotolijstje met een lieve wens erin, een vaas, (zo goed als nieuw) speelgoed, een sjaal, een muts of pet, een spelletje of een verwennerij voor deze maand’.

Helma: ‘Als je het fijn vindt om een ander te helpen, kan dit op deze eenvoudige, hartverwarmende manier. Maar laat het ons ook weten als je iemand kent die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.”

De distributiepunten in Landerd zijn:
Schaijk: Gagelstraat 5 (Helma Van de Rakt); Runstraat 13 (TravelXL, na de middag open op werkdagen en zaterdag van 12 tot 15 uur);
Zeeland: Melkpad 255 (Mira Eijsermans); Luttelveld 18 (Sandra Megens).

Voor meer info en/of aanmelden: www.facebook.com/initiatief.voorjou.vanmij

Uit de krant