Afbeelding

Zorgcoöperatie Schaijk houdt kaartenactie in december

Nieuws 16 keer gelezen

SCHAIJK - Het goede nieuws is dat het aantal coronabesmettingen in onze regio aan het dalen is en daar kunnen we blij mee zijn. Maar om de overbelasting van de ziekenhuizen voor te zijn heeft de overheid besloten om voorlopig de richtlijnen weer aan te scherpen. En dat heeft opnieuw veel consequenties voor ons sociale leven; maar twee mensen per dag op bezoek, geen uitgaansleven, veel minder contact met familie en vrienden.

We gaan richting de decembermaand en traditioneel is die maand verbonden met huiselijke gezelligheid en familiebijeenkomsten. Hoe anders kijken we daar nu naar.

Wellicht zijn er in onze eigen omgeving mensen die het gevoel van verbondenheid en steun in deze tijd extra missen. Al vaker is van vele zijden de oproep gedaan om meer aandacht te hebben voor elkaar en wat vaker naar elkaar om te zien. Vooral mensen die in het afgelopen jaar dierbaren hebben verloren zullen het gemis en het verdriet heftiger ervaren. Het afstand houden van elkaar, het beperkte aantal deelnemers dat aanwezig mocht zijn bij een afscheidsceremonie en het gemis aan een arm om je heen doet zich nu echt voelen.

Zorgcoöperatie Schaijk wil in de decembermaand kaarten bezorgen bij dorpsgenoten die een steuntje in de rug of zo maar een attentie goed kunnen gebruiken.

We vragen u om een persoonlijk (eventueel anoniem) kaartje in te leveren bij de Readshop in Schaijk. Dat kaartje kan bestemd zijn voor elke willekeurige Schaijkenaar. De zorgcoöperatie zorgt dan voor de adressering en de verzending.
Heel fijn als u mee wilt doen. Dank u wel.

Zorgcoöperatie Schaijk

Uit de krant

Uit de krant