Afbeelding

Activiteitenenvelop van Zonnebloem Zeeland om coronatijd door te komen

Nieuws 15 keer gelezen

ZEELAND - Door de tweede coronagolf kunnen veel dingen niet doorgaan bij Zonnebloem Zeeland, waaronder de bezoekmomenten, de schildermiddag en de gezellige inloopmiddag. Daarom zijn enkele vrijwilligers bij elkaar gaan zitten om te bekijken wat nog wel zou kunnen. Een van de ideeën is om de komende drie maanden, en wellicht langer, een aantal keer een quiz met vijftig vragen aan te bieden. Hier is een klein wedstrijdelement aan verbonden: wie levert de meeste goede antwoorden in?

De quizvragen zitten in een envelop. Hierin vind je ook een wandel- of fietsfotozoektocht om samen met iemand anders te volgen. Als je minder mobiel bent, kun je de goede route ook gewoon vanuit de auto volgen. Tot slot tref je nog enkele heerlijke kook- en bakrecepten aan. Dit alles kan gebundeld worden in een mapje, zodat je het kunt blijven gebruiken.

Preventiewerker volwassenen Helma Vermeer vindt het een geweldig initiatief van de Zonnebloem. ‘Mocht je van iemand uit je omgeving de vraag krijgen om een wandeltocht mee te lopen, niet twijfelen maar gewoon doen’, zegt ze enthousiast. ‘Help elkaar door deze coronatijd. Zet een mondkapje op als de afstand niet gewaarborgd kan worden en volg de richtlijnen van het RIVM.’

Uit de krant

Uit de krant