Afbeelding

Herpense bloemenmaakster Anouk Böhmer werkt mee aan expositie internationale kunstenares

Nieuws 7 keer gelezen

HERPEN - Anouk Böhmer (33) uit Herpen keek even vreemd op toen in haar e-mailinbox een bericht verscheen van het voormalige Witte de Withmuseum in Rotterdam. Of ze openstond voor een samenwerking voor de nieuwe expositie van Kapwani Kiwanga. Op 20 september opende de expositie met het nieuwe werk van Kapwani Kiwanga.

Kapwani Kiwanga heeft haar werk al op vele plekken over de hele wereld geëxposeerd, zoals in Canada, Amerika, Frankrijk, Duitsland, Tokyo en nu dus ook in Nederland. Ze bemachtigde met haar werk belangrijke prijzen in de kunstwereld.
Er gingen maanden van onderzoek en testen voorbij, voordat het definitieve ontwerp gerealiseerd kon worden. In de tussentijd was er veelvuldig contact tussen Anouk en Kapwani en vond ze trouw steun bij Wendy van Slagmaat-Bos, die namens het museum de gehele expositie coördineerde. Anouk: ‘Ik voelde me erg vereerd dat ik een mooie bijdrage mocht leveren aan deze expositie, maar had nog nooit in deze vorm en voor zo’n belangrijke opdracht gewerkt. Ik heb ontzettend veel geleerd van Wendy en ben haar hier erg dankbaar voor.’

‘Uitdaging’
Bij de expositie zijn twee planten te zien die volledig met de handen van Anouk en uit papier zijn gemaakt. Anouk: ‘De pauwenbloem staat centraal in het verhaal dat Kapwani wil vertellen. Er zijn twee stadia van deze plant te zien. Een stadium aan het begin van het bloeiproces en een die in vol ornaat bloeit. Dat was het leuke aan deze opdracht, dat er twee stadia gemaakt mochten worden. Dat zorgde ook voor de nodige uitdaging voor mezelf.’

Het werk van Anouk en de expositie van Kapwani Kiwanga is nog tot 14 februari te zien in het voormalige Witte de Withmuseum in Rotterdam.

Afbeelding

Uit de krant