Afbeelding

Club Goud zoekt maatjes voor Schaijkse ouderen

Nieuws 4 keer gelezen

SCHAIJK - Club Goud koppelt voor een nieuw maatjesprogramma acht jongeren van 18 tot 35 jaar aan acht ouderen uit Schaijk. De Muziek Maatjes gaan vanaf eind september twee maanden lang wekelijks samen muziek luisteren of maken. Voor ouderen is het bijzonder om in contact te komen met de jongere generatie, en voor de twintigers en dertigers is het juist interessant om verhalen van vroeger te horen. (foto: Henny van Roomen)

Tijdens het programma van 10 weken ontdekken de maatjeskoppels elkaars favoriete artiesten, kletsen ze over bijzondere optredens of stellen ze een playlist samen. Maar gezelligheid staat voorop. Ouderen hebben dit jaar lange tijd geen bezoek kunnen krijgen, dus er wordt ook gewoon een kopje koffie gedronken en gekletst over het leven.

Waardevolle bezoekjes
“We vinden het heel waardevol om verschillende generaties op deze manier samen te brengen”, zegt initiatiefnemer Moniek van Daal. Met Club Goud wil ze meer jongeren betrekken bij de ouderenzorg door innovatieve vrijwilligersprojecten en evenementen. “Van eerdere maatjesprojecten weten we dat jonge mensen het heel leuk en waardevol vinden om op deze manier met een oudere in contact te komen. Voor de senioren zijn de bezoekjes van jongeren heel bijzonder.”

Corona-proof
Om het voor alle deelnemers veilig te houden, zijn er speciale maatregelen om de ontmoetingen corona-proof te laten verlopen. Naast de RIVM-maatregelen worden er met de woonlocatie nog aanvullende regels opgesteld. “Onze bewoners hebben behoefte aan persoonlijk contact”, vertelt Steffie Smit van Mooiland. “De bezoekjes van de maatjes zijn zeer welkom.”

Lijkt het je leuk om mee te doen aan Muziek Maatjes? Iedereen van 18 tot 35 jaar kan zich aanmelden op www.clubgoud.com/muziekmaatjes.

Uit de krant

Uit de krant