Afbeelding

Die Twee Kappers Zeeland weer open: eerste knipbeurt voor burgemeester Marnix Bakermans

Nieuws 301 keer gelezen

ZEELAND – Na acht weken gedwongen sluiting vanwege het coronavirus, mochten de kapsalons in ons land op 11 mei weer open. Zo ook Die Twee Kappers aan de Kerkstraat in Zeeland. De eerste knipbeurt in de salon van Peggy van Ganzewinkel was maandagmiddag voor Landerds burgemeester Marnix Bakermans. Arena nam een kijkje.

“Toen premier Mark Rutte op 21 april een persconferentie hield was ik er heilig van overtuigd dat wij op 28 april weer open mochten”, vertelt Peggy van Ganzewinkel. “Op het moment dat ik hoorde dat de coronamaatregelen werden verlengd tot 20 mei was ik ontzettend boos en verdrietig en heb ik de burgemeester gebeld. Ik vroeg hem: ‘Marnix, als ik óóit weer open mag wil jij dan mijn eerste klant zijn?’ Nadat afgelopen woensdag bekend werd dat kappers 11 mei hun deuren weer mochten openen, heb ik direct een afspraak met hem gemaakt. Een mooie gelegenheid om te laten zien dat Zeeland weer overeind krabbelt na de crisis.”

‘Het is wel even nodig’
“Het is wel even nodig”, lacht Marnix Bakermans wanneer hij maandagmiddag met een enigszins weelderige haardos binnenkomt bij Die Twee Kappers. “Ik ben blij dat ik de eerste mag zijn. Veel contactberoepen kunnen vandaag gelukkig weer aan de slag. Dat is heel belangrijk voor deze bedrijven”, geeft de burgemeester aan. Nadat de Landerdse burgervader onder handen is genomen door Peggy ziet hij er weer piekfijn uit. “Ik ben heel tevreden met het resultaat, er kunnen nu eindelijk eens nieuwe foto’s worden gemaakt.”

‘Herstart van lokale economie’
Inmiddels is ook John Eijsermans, de voorzitter van de Zeelandse Ondernemersvereniging (ZOV), een kijkje komen nemen in de kapsalon. “Als ZOV zien we dit toch als een soort van herstart van de lokale economie. Steeds meer winkels en andere ondernemingen in het dorp komen nu langzaam maar zeker weer op gang.”
Eijsermans erkent dat veel ondernemers zware tijden doormaken vanwege de coronacrisis. “Laten we hopen dat iedereen overeind blijft. Ondernemen is vaak al moeilijk genoeg, maar in crisistijd helemáál.”

Afbeelding

Uit de krant