Afbeelding

VluchtelingenWerk Landerd geeft gastlessen op basisschool Oventje

Nieuws 64 keer gelezen

ZEELAND - Vrijdag 29 november verzorgde VluchtelingenWerk Landerd gastlessen in de klassen 4/5/6 en 7/8 van basisschool Oventje. Een verslag van Christa Langens van VluchtelingenWerk Landerd.

VluchtelingenWerk heeft deze gastlessen gegeven op uitnodiging van het team en de ouderraad van basisschool Oventje. Zij hadden namelijk de wens dat de leerlingen wat meer zouden leren over vluchtelingen, om zo ook te zien dat niet iedereen het even goed heeft in de wereld.

Ardi van Wiechen, vrijwilliger bij VluchtelingenWerk Landerd, begon de gastlessen met een interactief spel om te zien hoeveel de kinderen al wisten. Ze heeft vervolgens verteld over waarom mensen moeten vluchten en waar de vluchtelingen vandaan komen. Wat de gastlessen bijzonder maakten voor de kinderen, was de aanwezigheid van Hakam Ghomid. Hij is zo’n 5 jaar geleden, samen met zijn vader en zusje, uit Syrië gevlucht. Hij woont inmiddels al weer ruim 3 jaar in Schaijk. Hij heeft zijn persoonlijke verhaal verteld en dat maakte veel indruk op de leerlingen. Waarna hij de vele vragen van de kinderen heeft beantwoord.

De gastlessen waren tevens een voorbereiding op het evenement ‘Oventje bij Kaarslicht’ op donderdag 19 december. Dit jaar wil de organisatie de nadruk leggen op ontmoeten. Overdag heeft basisschool Oventje de kinderen van de Taalklas uitgenodigd voor een leuke dag vol workshops en activiteiten. Zij krijgen allen een uitnodiging om in de avond terug te komen met hun ouders, om zo te laten zien wat ze overdag hebben gedaan. Er is daarnaast voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten en nader te leren kennen.

De Taalklas, die is gevestigd op basisschool Den Omgang in Schaijk, biedt onderwijs aan kinderen die niet het Nederlands als moedertaal hebben. Dit zijn dus vluchtelingenkinderen, maar ook kinderen van arbeidsmigranten. Zij leren in deze klas Nederlands en worden voorbereid op het reguliere onderwijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant