Afbeelding

FOTOREPORTAGE: DAW Schaijk wint geslaagd 5-tegen-5-toernooi SCV ’58

Nieuws 27 keer gelezen

VELP - Zaterdag 15 juni stond wederom het 5-tegen-5-toernooi van SCV ’58 op de agenda, waarbij teams streden om de felbegeerde Van Laake Engelen Advocaten-bokaal. Aan deze editie deden niet alleen teams uit de omliggende dorpen mee, maar ook uit onder andere Friesland, Utrecht en Noord-Holland. In totaal namen er 38 teams deel, waarvan zes dameselftallen. DAW Schaijk won het toernooi bij de heren, FC Mistrzowie was het sterkst bij de damesteams. (foto’s: Matt Gerrits)

Om klokslag 12 uur begonnen de eerste poulewedstrijden, die elk twintig minuten duurden. Na de pauze startten de nummers één en twee uit de groepsfase in de vier nieuw gevormde winnaarsgroepen en startten de nummers drie en vier uit de groepsfase in de vier nieuw gevormde verliezersgroepen. Nadat deze wedstrijden gespeeld waren, mocht bij de dames het team 4 Wijn 3 Bier het in de finale opnemen tegen FC Mistrzowie. Uiteindelijk bleek FC Mistrzowie de sterkste van de twee. Ze wonnen met 1-0.

Om 19.30 uur startte de finale bij de heren. Het team FC De Toppers was individueel enigszins sterker dan de ploeg van DAW Schaijk. Nadat FC De Toppers op voorsprong kwam was het wachten op de 2-0. DAW Schaijk herstelde zich echter goed en maakte de gelijkmaker. Na het laatste fluitsignaal bepaalden shoot-outs de winnaar. Hierin was DAW het sterkst, waardoor de Schaijkenaren de felbegeerde Van Laake Engelen Advocaten-bokaal in ontvangst mochten nemen.

Beste spelers
Tijdens de prijsuitreiking werden ook de prijzen uitgereikt voor de beste spelers van het toernooi. De winnaar bij de vrouwen was Lieneke van Kempen (FC Mistrzowie) en bij de heren ging Selman Sevinc (FC De Toppers) met de medaille naar huis. Alle prijzen werden uitgereikt door SCV’58-voorzitter Henk Cuppen en Rick Joosten, wethouder van de gemeente Grave.
Na afloop van de prijsuitreiking startte om 20.30 uur de afterparty ‘Lekker Knallen Na Het Ballen’, een feestavond met Dansado & De Feestneger, DJ Dampu en DJ Kelvin & Brelow.

‘Geweldig toernooi’
De toernooiorganisatie blikt terug op een geweldig toernooi. ‘We hebben weer veel positieve reacties mogen ontvangen en bevestigingen van teams die volgend jaar zeker weer terugkomen. We bedanken alle vrijwilligers, hulpverleners, scheidsrechters en uiteraard ook de opgegeven teams. Wij hopen hen volgend jaar weer te kunnen ontvangen voor de vijftiende editie. Deze vindt plaats op 13 juni 2020.’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant