Afbeelding

Derde editie Esterun op Moederdag

Nieuws 9 keer gelezen

ESCHAREN - Op Moederdag, zondag 12 mei, vindt de derde editie van de Esterun plaats. Het hardloopevenement wordt uitgebreid met wandeltochten van meerdere afstanden. Ren of loop dwars door de prachtige natuur in het Raamdal, Tongelaar en omgeving. Net als vorige keren gaat de opbrengst naar de afdeling oncologie van CWZ Nijmegen.

De centrale locatie met start- en finishplek van de EsteRun is op het Gildeterrein in Escharen. De organisatie ligt wederom in de capabele handen van Loopgroep Grave. Er is keuze uit vier verschillende afstanden, waarmee ervoor iedere hardloper een passende route is. De Kidsrun van 400 meter en één kilometer begint om 10 uur en gaat rondom het terrein.
Startende lopers kunnen het plezier ervaren tijdens de route van vijf kilometer die door het Raamdal loopt. Gevorderde lopers draaien hun hand niet om voor een route van tien kilometer. Deze gaat niet alleen door het Raamdal, maar brengt je ook naar Landgoed Tongelaar. Voor beide afstanden klinkt het startschot om 10.30 uur. Inschrijven voor het hardlopen kan op www.esterun.nl.

DEW Escharen
Voor de tweede keer zijn er dezelfde dag wandeltochten van DEW Escharen. Ook hier kunnen deelnemers kiezen uit vier afstanden: zes, tien, vijftien en twintig kilometer. Voor de twee langste afstanden kun je starten tussen 8 en 9 uur. Wie kiest
voor zes of tien kilometer, begint tussen 9 en 10.30 uur. Het is niet mogelijk je vooraf aan te melden, dit kan alleen op locatie op de de dag zelf. De routes zijn vernieuwd en nog mooier ten opzichte van vorige keer.
Op het Gildeterrein is van alles te beleven voor het publiek. Zo kun je -tijdens het aanmoedigen van de lopers- genieten van een hapje en een drankje. Ook voor de kinderen is er volop vertier. Of je nu meeloopt of niet, het belooft een gezellige ochtend te worden.

Goed doel
De opbrengst van de EsteRun komt geheel ten goede aan de afdeling oncologie in het CWZ. Loopgroep Grave steunt hiermee het initiatief dat hun te vroeg overleden loopmaatje Corry Bruijsten zo’n acht jaar geleden is gestart: het huiselijker maken van deze ziekenhuisafdeling, die dankzij haar actie nu volledig aangekleed is naar de wensen van patiënten en medewerkers.

De Esterun is opgenomen in het wandelboekje en ook aangesloten bij de Runcompetitie. Extra sponsors zijn altijd welkom. Neem contact op via pr@esterun.nl of 06-19696161. Kijk voor meer informatie op www.esterun.nl

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant