Afbeelding

Puppy-tribune bij Walk voor Hulphond

Nieuws 75 keer gelezen

GRAVE/HERPEN/ZEELAND – Ook pups kunnen dit jaar vanaf een puppy-tribune ‘snuffelen’ aan het evenement Walk of the Dogs. In deze hondenvierdaagse lopen honden van ouder dan vijf maanden gelden bijeen voor de opleiding van diverse hulphonden van Hulphond Nederland in Herpen.

De viervoeters die te klein zijn (of te schuw) om mee te lopen kunnen op dinsdagavond 10 juli vanaf 19 uur gratis terecht op de puppy-tribune: het terras van verzorgingshuis Catharinahof in Grave. Daar komen dan de deelnemers aan de Graafse editie voorbij. Voor de pups/net nieuwe honden in een gezin is dit ‘terras-zitten’ een ongedwongen mogelijkheid om te socialiseren. Socialisatie van de hond is een belangrijke stap voor verdere leerprocessen. Hulphond Nederland heeft daarvoor pleeggezinnen die deze fase voor hun rekening nemen. Pas daarna wordt de hond na de nodige testen verder opgeleid tot (gespecialiseerde) hulphond. Voormalig commandant der strijdkrachten Peter van Uhm, tegenwoordig ambassadeur van Hulphond, heeft als pleeggezin al meerdere honden gesocialiseerd. Hij is een dag later, woensdag 11 juli, aanwezig op de slobberplaats in Escharen en graag bereid zijn ervaringen te delen.

Walk of the Dogs start dinsdagavond 3 juli met de editie Uden vanaf de Kartbaan aan de Vluchtoord. De routes (6 kilometer) lopen grotendeels door natuurgebied De Maashorst waarbij ook Zeeland en Bedaf worden aangedaan. In Grave wordt van 10 tot en met 13 juli gelopen vanaf het gildeterrein aan de Beerschemaasweg in Escharen. De routes in Grave zijn dankzij de inzet van wandelsportvereniging DEW grotendeels rolstoeltoegankelijk. Kasteelklooster Bronckhorst, het voormalige rode nonnenklooster in Velp, stelt dit jaar de kapel open om de hondenbaasjes de gelegenheid te geven kaarsen aan te steken. Alle wandelingen beginnen om 19 uur. Routes zijn 6 kilometer. Meelopen kost 3 euro per avond of 10 euro voor vier avonden. Aanmelden (verplicht): liefst voor 1 juli via walkofthedogs@gmail.com. Honden die vier avonden uitlopen maken dit jaar kans op een gratis wasbeurt bij de hondenwasstraat in Grave.

Uit de krant