Gemaal Van Sasse iedere laatste zondag van de maand open

Nieuws 3 keer gelezen

GRAVE - Een keer per maand staan de deuren open van gemaal Van Sasse in Grave. Iedere laatste zondag van de maanden april tot en met september ben je van harte welkom van 13 tot 17 uur. Oude foto’s, gereedschappen en beeldmateriaal zijn er te zien in dit oude gemaal van waterschap Aa en Maas. Van Sasse is een Rijksmonument.

Gemaal Van Sasse is het eerste elektrische gemaal dat gerealiseerd is door voormalig waterschap De Maaskant. Het gemaal werd gebouwd rond 1928 voor het waterbeheer in het Land van Cuijk en ligt aan het eind van het riviertje de Raam. Een mooie waterweetjeswandelroute, die begint en eindigt bij Van Sasse brengt je langs mooie stukjes in de omgeving. In het gemaal vind je de route.
Van Sasse biedt nu ook de mogelijkheid groepen te ontvangen voor excursies. Deskundige voorlichters zullen hen van A tot Z informeren over de lange historie van het gemaal en het werk van het waterschap. Je kunt hiervoor een afspraak via 088-1788000. Aan deze excursies zijn geen kosten verbonden. Groepsgrootte 10 tot 15 personen. In de buurt vind je ook het Kazematten Museum. Gemaal van Sasse ligt aan de Mars van Wijthdijk 1 in Grave. Vanuit Grave is dit enkele meters vóór de brug linksaf.

Uit de krant

Uit de krant