Afbeelding

Gravenaren in de race voor slechtste slogan 2017

Nieuws 76 keer gelezen

U heeft er vast al over gehoord of gelezen. De slechtste slogans van het jaar 2017 zijn bekend gemaakt. Uit de tien genomineerde slogans is inmiddels een shortlist van drie gekozen. In willekeurige volgorde zijn dat ‘Alles om uw poes mee te verwennen. Ook als u een kater heeft’ van kattenspeciaalzaak 4Cats in Amsterdam. ‘Voor iedere gleuf een doos’  van verpakkingsmaterialenbedrijf Moniss uit Lelystad. Tenslotte ‘Van kop tot kont, worst in de mond’ van de Millse molen De Korenbloem. En juist die Millse molen heeft een volledig Graafse inbreng. De eigenaren van Don Kiesjot, Ramon en Tineke Lichthart en niemand minder dan oud-bakker, oud-kastelein en oud-GVV’er André Leurs, zijn de bedenkers van de slogan, maar ook de makers van de worstenbroodjes. En jawel, uw verslaggever heeft het geproefd: van kop tot kont, worst in de mond.

Op 30 december zal in het programma De avond van de Taal, van 20.30 tot 22 uur op NPO3, bekendgemaakt worden welke slogan echt de allerslechtste van Nederland is.

Het gaat natuurlijk niet om de smaak van de worstenbroodjes. Als je de namen van de drie bakkers leest, dan weet je dat een fantastisch worstenbroodje gegarandeerd is. André weet wat bakken is en Ramon en Tineke weten hoe je met vlees moet omgaan. Samen maken ze er een topproduct van.
Het gaat om de slogan. Voor Brabanders klinkt het als muziek in de oren als een worstenbroodje van kop tot kont goed gevuld is. Mensen van buiten het ‘worstenbroodjesgebied’ zien alleen de slogan.

Op 30 december weten we of de Gravenaren de geschiedenis ingaan als de bedenkers van de slechtste slogan 2017. In het begin van 2018 gaat Arena op bezoek bij de Gravenaren in de Millse molen en krijgt u het hele verhaal te horen. Vers van de bakkers.

Uit de krant