Afbeelding

Rode kaart voor wethouder Ben Maathuis

Nieuws 63 keer gelezen

SCHAIJK - Ben Maathuis is zondag 23 oktober na een ondoordachte actie van sportpark D’n Heuvel in Schaijk weggestuurd. De Landerdse wethouder sloeg tijdens de bekerwedstrijd tussen DAW en Venray de bal uit de handen van de scheidsrechter. De leidsman was hier niet van gediend en staakte de wedstrijd. Uiteindelijk liet de arbiter weten het duel alleen voort te willen zetten als Maathuis het sportpark direct zou verlaten.

Maathuis was gefrustreerd omdat de scheidsrechter het spel door liet gaan nadat zijn zoon Jaap na een forse botsing geblesseerd buiten het veld bleef liggen. Dit gebeurde een minuut voor rust. Het rustsignaal was voor de Schaijkse wethouder reden om te kijken hoe zijn zoon eraan toe was. Onderweg trof hij de scheidsrechter op het veld. In een domme actie tikte hij na een kort om onbevredigend gesprek de bal uit zijn handen.
‘Dit laat ik mij niet gebeuren. Ik stop er mee’, reageerde de leidsman naar verluidt. Daarop floot hij drie keer om zich vervolgens op te sluiten in zijn eigen kleedkamer. Na overleg werd besloten de wedstrijd door te laten gaan, maar alleen op voorwaarde dat Maathuis het sportpark zou verlaten.

‘Meteen spijt’
Maathuis baalt enorm
van het voorval. In het verleden was hij zelf ook actief als scheidsrechter en hij weet hoe vervelend het is als mensen zo reageren op de leiding. ‘Ik had er meteen spijt van’, biecht hij op. ‘Het was een domme actie. Ik schrok er zelf van en heb meerdere malen geprobeerd mijn excuses aan te bieden, maar ik kon de scheidsrechter niet meer bereiken. Toen ik het signaal kreeg dat mijn aanwezigheid op het sportpark niet langer gewenst was, ben ik gegaan. Ik wilde niet in de weg zitten.’
Als verdeding voor zijn actie voert Maathuis op dat hij handelde als ongerust vader. ‘Mijn tienerzoon lag met zijn handen om zijn hoofd op de grond’, vertelt hij, ‘ik maakte me zorgen. De scheidsrechter kan de tackle anders beoordeeld hebben of vinden dat het aanstellerij was, maar hij heeft niet eens de moeite genomen om te kijken hoe het met mijn zoon ging. Dat had hij best even kunnen doen. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de gezondheid van de spelers tijdens zo’n wedstrijd.’

Uit de krant