Afbeelding

Natuurlijke pijnbestrijding

Nieuws 69 keer gelezen

Iedereen heeft wel eens pijn, maar een groot gedeelte van onze bevolking heeft chronische pijn. En er wordt wat geslikt aan pijnstillers, paracetamol, ibuprofen, diclofenac, naproxen... voor miljarden gaat er over de toonbank. En dan nog niet te praten over de tramadol en morfinepleisters. Bijwerkingen? Maagpijn, nier- en leverproblemen, daar geven we dan weer een pilletje voor, dat geeft verstopping, kent u het?

Wat kun je doen tegen pijn? De lijnzaadolie die al vaker hier voorbij is gekomen, een of twee eetlepels per dag. Een prima ontstekingsremmer en smeerolie voor de gewrichten. Maar onlangs is weer een eeuwenoud middel wetenschappelijk getest, de curcuma ofwel de geelwortel. Het gele pigment van de curcuma-longa-wortelstok wordt reeds eeuwen gebruikt als traditioneel kruidenmiddel in India, als gele kleurstof voor textiel, als smaakstof en als onderdeel van currypoeder.
Kurcuma bevat actieve curcuminoiden waarvan curcumine de belangrijkste is. Dit is een veilig molecuul en kan tot wel 12 gram per dag gebruikt worden. Deze hoeveelheid kun je met de voeding niet binnen krijgen en daarom zijn er capsules gemaakt. In een onderzoek gaat het de strijd aan met een geregistreerde pijnstiller en beide middelen komen met hetzelfde effect tevoorschijn maar... de curcuma zonder bijwerkingen.

Soepele gewrichten, kraakbeen en spieren, dat is wetenschappelijk bewezen. Curcuma heeft nog veel meer goede eigenschappen. Wij geven het in de praktijk bij darmontstekingen, het stimuleert de aanmaak van de goede darmbacteriën. Dat samen met een goed voedingsadvies doet wonderen. Onze darmen zijn erg gevoelig, er wordt nu ook gezegd dat darmkanker volksziekte nummer één wordt. Het zorgt voor een goede galafscheiding en productie en activeert de ontgifting via de lever.

En zoals u weet: heel veel problemen met de lever kunnen pijnklachten geven, bijvoorbeeld hoofdpijn, nekklachten maar ook psychische problemen zoals depressiviteit, het je down voelen, niet vooruit te branden, een bijzonder gevoel van vermoeidheid.

Zou Curcuma voor u kunnen werken? U kunt altijd bij ons terecht voor advies.
Wij zijn dit jaar ook weer op de Maashorstfair op 31 juli, zien we u daar?

Fijne zomer gewenst van het team van High Care 3000 bv

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant