Afbeelding

Anne Bardoel opent kapsalon in Zeeland

Nieuws 456 keer gelezen

ZEELAND - Als Anne Bardoel bij je binnenstapt lijkt het alsof de zon gaat schijnen. Een brede glimlach onder fel schitterende blauwe ogen. Meteen een praatje. IJsbrekers kunnen op stal blijven. Anne is kapster in Grave en wijde omgeving. Ze rijdt van klant naar klant. “Veel mensen vinden het fijn om thuis gekapt te worden”, legt ze uit. “En ik vind dat ook gezellig. Babbeltje, kopje koffie, luisteren naar de wensen, kappen. En naar de volgende klant. Tussen twee klanten heb ik een ruime pauze ingelast, want ik wil de klant alle tijd geven”. Toch begon het vorig jaar wat te kriebelen bij Anne. De gedachte aan een eigen kapsalon werd steeds concreter. “Maar dan wel in combinatie met de “thuisklanten”. Vanaf 2 mei gaat haar droom in vervulling. “Le Salon by Anne” start in de Schoolstraat 2a in Zeeland. “De officiële opening is op 7 mei van 10 tot 16 uur. Er zijn voor de bezoekers zelfs nog enkele leuke prijzen te winnen”, lacht Anne.

Bardoel. Een bekende naam in Escharen. “’t Dorstige Hert”, vader Jan, zus Marieke en ga maar door. Eén ding is de gemeenschappelijke factor: het zijn allemaal doeners. Zo ook Anne: “Al in groep 1 van de Ester wist ik dat ik kapster wilde worden. Ik weet echt niet waarom. Niemand in de familie heeft dat beroep. Ik had alleen wat ervaring door het knutselen met het haar van mijn Barbie. Na het Merletcollege ging ik naar de kappersopleiding op het ROC in Nijmegen. Ik vond dat helemaal geweldig. Het paste precies in mijn straatje. Nadat ik geslaagd was heb ik in diverse kapsalons in Grave en Uden gewerkt. Daar heb ik enorm veel geleerd. De praktijk ligt me nu eenmaal beter dan de theorie. Maar ik wilde toch iets van mezelf”. Geheel in de Bardoellijn dus.

Ambulant kapster
En dus ging Anne per auto van klant naar klant. Met haar tas vol kappersspullen en een apart vak, gevuld met creativiteit: “Ja, het gaat vooral om creativiteit. Als je niet creatief bent kun je ook geen kapster worden. Je hebt het nodig bij het knippen, het verven. Mensen vragen om een kleuradvies. Gelukkig kan ik visualiseren hoe iemand er met een andere coupe of kleur eruit zal zien. Iemand met een kleurtje, die eigenlijk grijs haar heeft, en twijfelt of ze toch haar natuurlijke kleur wil vraagt bijvoorbeeld een advies. Ik zie haar grijze kapsel in mijn gedachten. Maar de uiteindelijke keuze is natuurlijk aan de klant. Dan zijn er ook de nieuwste trends. Die volg ik natuurlijk en daarin kan ik adviseren. Overigens vind ik dat de trends niet meer zo compleet veranderen. Heel veel kapsels zijn nu mogelijk. Ik ben zelf van alle markten thuis. Ik kijk niet op van aparte kapsels. Integendeel, het is vaak een leuke uitdaging. Als ik er niet achter sta of het niet aandurf, ben ik daar heel eerlijk in en zeg dat ik er liever niet aan begin. Eerlijkheid is heel belangrijk”.

Voor wie?
Anne knipt zowel dames als heren. Jongens en meisjes: “Ik heb wel eens een jongetje van een paar maanden wat bijgeknipt. Die had al een flinke bos haar. Ik neem er alle tijd voor om ze eerst op hun gemak te stellen en te laten voelen dat het leuk is om naar de kapper te gaan”. Anne is een sociaal mens. Ze kan met iedereen omgaan: “Leeftijd of geslacht maken me niet veel uit. Ik kan eigenlijk best wel goed met iedereen mijn draai vinden”. Ze zegt het op een bescheiden toon. Want ook dat is Anne. “Ik vind het vervullen van de wensen van de klanten het belangrijkste”. Dat de klanten dat weten te waarderen merkte Anne al snel: “Drie jaar geleden begon ik voor mezelf. Dat was best een gok, want er zijn nogal wat kappers. Na een half jaar merkte ik dat het liep als een speer”. Over de “waarom-vraag” moet ze even nadenken. Weer die bescheidenheid. Ik moet het eruit trekken: “Ik denk dat het komt omdat ik altijd mezelf blijf. Ik neem ook alle tijd voor mijn klanten. Ik maak graag een praatje en maak snel contact”. Hèhè, het is eruit. “Ik probeer ook steeds kwaliteit te leveren. Als mensen blij zijn met het resultaat, ben ik dat ook”.

Le Salon by Anne
Tijd voor de volgende stap dus. Dat wordt een eigen kapsalon in de plaats Zeeland: “Ik blijf natuurlijk ook naar mijn vaste klanten toegaan. Maar Le Salon wordt dan mijn thuisbasis. Met uitzondering van de zondag ben ik elke dag geopend. Voor informatie en het maken van afspraken bel gerust (06-52031393). In de salon kan ik zelf de mensen verwennen met een kopje koffie of thee. Leuke tijdschriften klaar leggen. Ik kan er al mijn producten etaleren, die de klanten ook kunnen kopen. Kortom: ik kan er de gastvrouw zijn. De inrichting is fris en gezellig en straalt warmte en rust uit. Ik wil dat mensen er zich thuis voelen. Op de site www.lesalon-byanne.nl vind je alle gegevens. Over haar make-upmogelijkheden. Want ook daarin is ze bedreven.

Bezige bij Anne Bardoel verheugt zich op haar eigen plekje, waar ze haar klanten nog meer kan verwennen. Met kwaliteit, in een gezellige sfeer.

Uit de krant