Afbeelding

Glasvezelproject Landerd nu echt van start

Nieuws 83 keer gelezen

LANDERD - Het heeft een paar jaar geduurd, maar de aanleg van een glasvezelnetwerk in Landerd gaat nu dan toch echt van start. Dinsdagmiddag vond op de Udensedreef in Schaijk de feestelijke aftrap plaats van het glasvezelproject 2.0. Wethouder Ben Maathuis en Eric Vos van E-Fiber ‘trokken’ gezamenlijk de eerste glasvezelkabel de grond in.

E-Fiber, initiatiefnemer van het glasvezelnetwerk in Landerd, startte half februari met de voorbereidingswerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. “Elk adres in Reek, Schaijk en Zeeland wordt voorzien van een glasvezelaansluiting. Oók alle adressen in de buitengebieden”, benadrukt Eric Vos. “Bovendien is iedere aansluiting voor de bewoner geheel kosteloos. Bewoners kunnen daarna zelf bepalen of ze ook daadwerkelijk gebruik willen gaan maken van de aansluiting. Met glasvezel is het mogelijk om grote hoeveelheden data te versturen. Hierdoor is een betrouwbare en supersnelle internetverbinding gegarandeerd.”

Wethouder Maathuis is blij met de ontwikkeling. “Met de aanleg van glasvezel is razendsnel internet voor iedereen bereikbaar”, geeft hij aan. “Het is redelijk uniek dat niet alleen de bewoners van de kernen, maar ook de bewoners van het buitengebied een glasvezelaansluiting krijgen. Vanwege de langere graafafstanden en de lage bebouwingsdichtheid is de aanleg van glasvezel in het buitengebied een kostbare aangelegenheid.”

Kijk voor meer info op www.e-fiber.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant