Afbeelding

Jolwin Dobbelsteen volgt Theo van Duren op als gemeenteraadslid Landerd

Nieuws 99 keer gelezen

LANDERD - VHL-oprichter Theo van Duren wordt in de gemeenteraad vervangen door Jolwin Dobbelsteen (37) uit Zeeland. Van Duren moest aftreden aangezien hij buiten de gemeente Landerd gaat wonen. Van Duren stond aan de basis van de Vereniging Herindelen Landerd (VHL) en blijft als voorzitter verbonden aan VHL. Herindelen vertrouwt erop met Jolwin Dobbelsteen een betrokken en kundige persoon naar voren te schuiven voor het raadslidmaatschap.

‘Jolwin Dobbelsteen heeft in het verleden zijn betrokkenheid al bewezen in publicaties’, stelt VHL in een persbericht. ‘Als voormalig journalist is hij (deels) op de hoogte van de procedures in het lokale bestuur. Daarnaast is hij gezegend met een objectieve bril. Wij zijn er daarom van overtuigd dat hij in staat is een raadslid te zijn voor de hele gemeente Landerd.’
Dobbelsteen was aan VHL verbonden als secretaris. Die rol geeft hij terug, aangezien bestuur en fractie binnen VHL gescheiden zijn.

Theo van Duren voorzitter
Het bestuur van de Vereniging Herindelen Landerd blijft uit zeven personen bestaan. Theo van Duren treedt als voorzitter toe tot het bestuur. Ties Coolen draagt deze rol over aan de VHL-oprichter. Jolwin Dobbelsteen neemt per 10 maart zitting in de gemeenteraad.

Over zijn voordracht als raadslid zegt Jolwin Dobbelsteen: “Ik ken de politieke arena vanaf de zijlijn en vind het mooi, maar spannend om er nu deel van uit te gaan maken. Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen dat het bestuur en de fractie mij geven. Ik wil collegiaal en positief mijn bijdrage aan de raad en de gemeenschap leveren.”

Uit de krant