Afbeelding

Danskamp in Escharen

Nieuws 22 keer gelezen

ESCHAREN - Enthousiast is ze. Boordevol ambitie. Met lichaam en geest gericht op dansen. Anderen leren dansen. Zelf meedansen in videoclips. Een eigen dansschool. Lesgeven bij muziekvereniging De Eendracht. Stijldansen? Hiphop? U vraagt het maar. Carina Schel is van alle markten thuis. Nu gaat ze warempel ook op de organisatietoer. Op 11 en 12 juni organiseert ze in ’t Dorpshuus en de zaal van de Eendracht een Danskamp. Twee dagen workshops, hiphop, graffiti, muziek, slapen. Tijd voor een goed gesprek met deze bezige bij.

Carina Schel, telg uit een oud Esters slagersgeslacht, werd 24 jaar geleden in Nijmegen geboren. Ze groeide op in Grave, maar bleef steeds met een schuin oog naar Escharen kijken. Zo voetbalde ze vier jaar bij de dames van Estria. Na basisschool de Sprankel en het Merletcollege ging ze naar het ROC Aventus in Zutphen. Ver weg? “Ja”, lacht Carina, “daar was een MBO-opleiding voor allround dansdocent. En dansen was toen al mijn lust en mijn leven. Vanaf mijn vierde jaar was ik Dansmarieke bij de Pieperknallers en sinds mijn vijftiende heb ik daar les gegeven. Later ben ik gaan stijldansen bij danscentrum Verhoeven in Cuijk. Tot en met “goud” heb ik daar gedanst. Het zat ook wel een beetje in de familie hoor. Stijldansen deed ik samen met mijn broer. Mijn zus heeft ook gedanst. Ook mijn ouders hebben altijd stijldansen gedaan. Verder heb ik geturnd bij Atletica in Grave. Zelfs op wedstrijdniveau”. Letterlijk een veelbewogen jeugd voor Carina Schel.

Opleiding en aan het werk
Even terug naar Zutphen, waar Carina alles leerde. Naast klassiek (“de basis van alle dansstijlen”) deed ze modern, jazz, musical, hiphop, werelddans, theatrale dans, Cunningham, floorwork, en nog veel meer. “Na mijn slagen had ik het eigenlijk wel gehad met de studie. Toch wilde ik, om later geen spijt te krijgen dat ik het niet had geprobeerd, auditie doen om verder te studeren. Toen ik na de tweede ronde afviel was ik er zeker van dat ik aan de slag wilde gaan met dansen. Werken dus. Het liefst wilde ik mijn eigen ding doen. Zelf de touwtjes in handen hebben. Dus gestart met het opbouwen met een eigen bedrijfje. Tijdens een examenopdracht had ik mijn eigen “merknaam” op flyers en affiches al bedacht: “Carina Danst”. Eerst heb ik nog gewerkt bij danscentrum Verhoeven. Van daaruit ben ik workshops gaan geven en ben langzaam mijn bedrijf gaan opbouwen. Heb op scholen gewerkt en ben zumbalessen gaan volgen. Vervolgens heb ik daar les in gegeven bij Vivelli in Wijchen en Haps. Op dit moment werk ik voor mezelf in Escharen in de verbouwde danszaal van de Eendracht, waar ik streetdance, showgroep kinderdans en zumba geef. Op 2 maart start ik in dezelfde zaal met peuterlessen en modern jazz. Er is nog plaats. Je mag ook zomaar komen kijken of een proefles meedansen. De lessen voor de kinderen doe ik voor de Eendracht, de lessen voor volwassenen voor mezelf. Die samenwerking maakt ons beiden sterker. We kunnen daardoor samen mooie shows maken. De laatste show in november 2015 is enorm goed ontvangen en hadden we twee keer een uitverkochte zaal”.

Danskamp 11 & 12 juni
En dan komt Carina de organisator aan het woord: “Het doel van het Danskamp is om iedereen met een passie voor dans een weekend lang samen te brengen. Ik wil ze laten leren van bekende dansers die workshops komen geven. Ik noem een paar bekende namen. Aron geeft een workshop Afro. Hij is lid van de Afrokikosgroep en bekend van Holland’s got talent (HGT). Dan komt ook Chérielle die Dancehall geeft. Haar kennen we als achtergronddanseres bij o.a. Gerard Joling. Verder komt Ryan, met een House-workshop. Natascha Dejong (SYTYCD) zal er zijn. Morris met graffiti. En de vroegere Europees en wereldkampioen hiphop Carlton Marks-Walden zal laten zien hoe je hiphop danst. De entreeprijs bedraagt € 65,- Dan ben je wel van zaterdagochtend 08.00 tot zondagmiddag 16.30 uur onder de pannen. Inclusief eten, drinken en slapen.

Wie om welke reden dan ook geen zin heeft om te blijven slapen, kan rustig naar huis gaan en de volgende dag weer terugkomen. Wie betaald heeft, na aanmelden bij carinadanst@hotmail.com is verzekerd van een plaatsbewijs. In de eerste week waren al 41 van de 75 beschikbare plaatsen verkocht. Dus wees er snel bij”. Carina benadrukt dat de veiligheid bij dit evenement voorop staat. Zo kunnen ouders eventueel medicijngebruik of allergieën van hun kids bij de aanmelding aangeven. Ook BHV’ers zullen permanent aanwezig zijn. Carina: “Het wordt een uniek en gaaf gebeuren voor de jeugd van 8 tot 20 jaar”. En weg is ze. Op naar de volgende les. Dansend door het leven. Kan het mooier?

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant