Afbeelding

Start aanleg glasvezel in Landerd

Nieuws 80 keer gelezen

LANDERD - Medio maart start E-Fiber met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Landerd. Elk adres wordt voorzien van een glasvezelaansluiting. Ook mensen die in een buitengebied wonen worden voorzien van een aansluiting. Bovendien is iedere aansluiting voor de bewoner kosteloos. Bewoners kunnen daarna zelf bepalen of ze ook daadwerkelijk gebruik willen gaan maken van de aansluiting. Met glasvezel is het mogelijk om grote hoeveelheden data te versturen. Hierdoor is een betrouwbare en stabiele en supersnelle internetverbinding gegarandeerd.

Ben Maathuis, wethouder in de gemeente Landerd, is opgetogen: “Met de aanleg van glasvezel is razendsnel internet voor iedereen bereikbaar. We maken met z’n allen steeds meer gebruik van online diensten, we streamen, downloaden en kijken interactieve televisie. Met glasvezel gebeurt dat supersnel, in de hoogste kwaliteit en nagenoeg zonder haperingen of storingen.”

Ook Eric Vos van E-Fiber is blij dat het startschot binnenkort wordt gegeven: “We zijn tevreden met de grote animo in de gemeente. Je mist als bewoner natuurlijk niet wat je niet hebt, maar vast en zeker dat de mensen straks niet meer zonder hun glasvezelverbinding kunnen. En wat redelijk uniek is, is dat de mensen in het buitengebied ook aangesloten worden. Vanwege de grote graafafstanden en de lage bevolkingsdichtheid is aanleg van glas in een buitengebied een kostbare aangelegenheid. E-fiber heeft er vanwege het enthousiasme in Landerd voor gekozen die investering wél te doen.”

Aanmelden
Vanaf begin maart is de nieuwe website van E-Fiber live. Men kan zich daar dan aanmelden als abonnee. Men krijgt ook per post informatie toegestuurd.

Gefaseerde aanleg
De aanleg van het glasvezelnetwerk in Landerd is opgedeeld in drie fases en zal naar verwachting negen maanden duren. De aanlegwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Spie uit Oss. Spie heeft jarenlange ervaring met de aanleg van glasvezel.

Afbeelding

Uit de krant