Afbeelding

Ruim 400 deelnemers aan 3e Pater Vos Tocht in Schaijk

Nieuws 8 keer gelezen

SCHAIJK – Maar liefst 412 wandelaars deden zaterdagochtend en –middag mee aan de derde editie van de Pater Vos Tocht. Die wordt georganiseerd door wandelsportvereniging Ons Genoegen Schaijk en Stichting Pater Vos India.

“Een prachtig resultaat”, vindt het bestuur van Stichting Pater Vos India, zij danken dan ook iedereen voor hun deelname. Al voor 07.30 uur stonden de eerste wandellustigen bij Cafe-Restaurant Nieuw Schaijk klaar voor de start die eigenlijk pas om 08.00 uur gepland stond. Maar ook rond 13:00 uur ’s middags druppelden nog steed sportivo’s binnen die – mede vanwege het mooie wandelweer – alsnog besloten hadden om naar de bossen van De Maashorst aan de kant van Schaijk te trekken.

De afstanden waren 5, 10, 15 en 25 km. Vrijwel direct na de start konden de deelnemers genieten van natuurgebied De Maashorst. Afhankelijk van de afstand was er na 3 tot 13 km een rust gepland, op het terrein van het Moeschakamp. Deelnemers konden hier een consumptie nuttigen. De sfeer op de rust was perfect, One Man Band Gertwin zorgde voor de muzikale opluistering. Van de rust tot de finish varieerde de afstand tussen wederom tussen de 3 en 13 km. Bij terugkomst op het startburo kan er natuurlijk nog een kopje koffie of iets anders worden genuttigd bij Café-Restuarant Nieuw Schaijk.

Bij terugkomst waren er alleen maar lovende woorden over de verschillende routes. Zelf mensen uit Schaijk waren op plekken geweest waar ze nog nooit geweest waren.

Ook een keer deelnemen aan een mooie wandeltocht georganiseerd door w.s.v. Ons Genoegen Schaijk, 23 januari 2016 Snerttocht Schaijk, 27 maart Walking Event De Maashorst Uden, 26 juni Maashorstwandeltocht Schaijk en de vierde editie van de Pater Vos Tocht wordt georganiseerd op 8 oktober 2016.

Op de hoogte blijven van de wandelevenementen van Ons Genoegen Schaijk, bezoek de website of Like de Facebookpagina van Ons Genoegen Schaijk.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant