Afbeelding

Walk of the Dogs Grave wordt echt wandelfeestje

Nieuws 12 keer gelezen

GRAVE - De aanstaande Walk of the Dogs in Grave (van 16 tot 19 juli) belooft een echt wandelfeestje te worden. Met ‘t Dorstige Hert erbij zijn er nu drie horecalocaties die aan het evenement meewerken. Designer Hans Huizing heeft nieuwe bandana’s voor hond en mens ontworpen die bij deze ‘Walk’ verkrijgbaar zijn. (foto: Christan Leenders)

Het Arsenaal Grave, dat 5 juli het Smartlappenfestival als eerste publieksevenement binnen de poorten heeft, stelt de locatie vier dagen lang beschikbaar voor start en finish van de Walk. Interieurstyliste Monika Sas heeft de locatie voor de gelegenheid aangekleed. Op zondagmiddag 19 juli wandelen de deelnemers door het Raamdal en strijken halverwege neer op het terras van Tiny en Giny Bardoel om daar te ‘slobberen’. In het Arsenaal loopt die middag vanaf 14 uur een digitale foto-expositie over de Walk die voor iedereen toegankelijk is. Meer dan vijftien fotografen uit verschillende plaatsen hebben hun beelden van de Walk in Grave en Uden daarvoor ingebracht. Webmaster Christan Leenders en leden van de 50-jarige wandelsportverenging DEW hebben een doorlopende slideshow in elkaar gezet. Die is overigens ook op zaterdagavond 18 juli vanaf 18.30 uur te zien op het scherm in het restaurant van Catharinahof, ook slobberplaats. Catharinahof sponsort de Walk of the Dogs ten bate van KNGF Geleidehonden door de koffiegelden te doneren.

Ten bate van KNGF
Arsenaal-horecaondernemer Van Doorn grijpt het 80-jarig bestaan van KNGF dit jaar aan om zondagmiddag 19 juli een verjaardagstoast met borrelhappen op de jarigen te organiseren: iedereen (ook niet-deelnemers) kan de hele middag gezellig binnenlopen en proeven van de lekkernijtjes en de sfeer in de Arsenaaltuin. Een deel van de horeca-opbrengst wordt via Walk of the Dogs geschonken aan KNGF. Ook voor honden-/dierenbezitters is er die middag vanalles te beleven in het Arsenaal. Renske Natuurlijke Diervoeders houdt er een proeverij voor honden, Homeopatisch Dierpraktijk Beest (gevestigd in Grave) is er paraat om gezondheidsvragen over dieren te beantwoorden, van paard tot kat. Cesar Milan-hondengedragstherapeute Silvie van Leeuwen helpt hondenbezitters deze middag gratis het gedrag van hun hond bij te sturen.

Opening door wethouders Henisch en Daandels
Walk of the Dogs wordt donderdagavond 16 juli om 19 uur geopend door de wethouders Henisch en Daandels. Zij wandelen die avond samen met de blinde KNGF-ambassadrice Thea van Kortenhof (65) uit Nijmegen en haar geleidehond Hinzi naar de slobberplaats op Kastanjelaan 11 in Velp. Walk of the Dogs steunt ook de plannen van deze zorgwoning voor meervoudig beperkte jongeren om een afdak aan hun woning te realiseren. Als vanouds heeft Ria Loeffen haar tuin aan de Eksterweg zaterdagavond 18 juli beschikbaar gesteld als slobberplaats.

Meewandelen
Meewandelen (ook zonder hond) kan nog: 3 euro per avond (inclusief 1 hond) of 10 euro voor vier avonden inclusief hond. Aanmelden kan via e-mail: walkofthedogs@gmail.com. Meer informatie: www.walkofthedogs.nl.

Uit de krant