Afbeelding

The Wild Weeping Willies klaar voor het grotere werk

Nieuws

De vijfkoppige coverband The Wild Weeping Willies speelde zaterdagavond 1 juni voor het eerst in zijn zesjarige bestaan in concertzaal De Pul in Uden. Het concert ging gepaard met de presentatie van de nieuwe cd genaamd Whole Lotta Willies.

\nDe ware rockliefhebber weet bij het horen van die titel meteen waar hij aan toe is. In een aardig gevulde Pul kwamen dan ook een twintigtal eigen uitvoeringen voorbij van de grootste klassiekers van onder meer ZZ Top, Deep Purple, Golden Earring, Foo Fighters, Cream en ga zo maar door. Al snel waren de intenties van zowel de band als het publiek duidelijk: een avondje onbezorgd rocken op een zeer acceptabel niveau. Met hun aanstekelijk enthousiasme kregen de bandleden de zaal al snel op hun hand. De nummers die ze speelden kwamen verrassend dichtbij de originele versies.

Na de eerste set van twaalf nummers was er gelegenheid de nieuwe cd te kopen en een praatje te maken met de bandleden. Intussen hadden nog meer mensen de weg naar Uden gevonden en ging het dak er na de pauze helemaal af. Tevens liet de band halverwege de tweede set horen dat het meer kan dan alleen nummers van anderen spelen. Ze brachten het zelfgeschreven Camilles Song, dat ook als bonustrack op de cd is toegevoegd. Het nummer heeft een behoorlijk zwaar karakter omdat het gaat over de vorig jaar verongelukte dochter van de bassist. Het publiek werd er stil van en het nummer liet ook niet iedereen ongeroerd. Het was daarmee een gewaagde maar goede beslissing het lied toch te spelen. Daarna duurde het logischerwijs een paar nummers voordat de sfeer weer in het positieve getrokken werd. Geheel in stijl sloot het vijftal af met een extra lange uitvoering van misschien wel het beste nummer uit het genre: Whole Lotta Love van Led Zeppelin.

De overbekende songs in combinatie met hun stevige en volle geluid maakt dat de band ook niet zal misstaan in een kleine festivaltent. Wie weet volgend jaar op Paaspop.

Daan Jans

Bekijk een sfeerimpressie op de Facebookpagina van de band

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant