Afbeelding

Ernest Beuving, een allround cabaretier

Nieuws 1 keer gelezen
Filosofisch en komisch, eigen werk en imitaties, zang en woord, solo of met band en koor, Nederlands, Engels of Frans; Ernest Beuving heeft bewezen een allround cabaretier te zijn. Zaterdag 18 januari trad hij op met zijn uitstekende band en het Reekse koor Landante in het Wapen van Reek. Het werd een succes.

Beuving is bezig met zijn theatertour ?Klap van de Korenmolen?. Tijdens zijn tour nodigt hij een plaatselijk koor uit om mee te doen aan zijn theatervoorstelling. En de formule werkt. De zaal in het Wapen zit aardig vol. Familieleden, vrienden en kennissen van de koorleden van Landante hebben plaatsgenomen in de zaal. Beuving weet raad met zijn publiek. Hij betrekt de toehoorders door ze persoonlijke vragen te stellen tijdens een imitatie van de Tsjechische televisiepresentator Martin ?imek of door op de schoot van drie oudere dames te gaan liggen als Mick Jagger. De toenadering leidt tot veel hilariteit bij de betrokkenen, maar ook bij het overige publiek. \n
Serieuzere onderwerpen komen aan bod tijdens liedjes over liefde, oorlog, en het er mogen zijn in songs als Ode, de Passant en Oh God en Is er een land. Liedjes die iedereen raken, juist omdat ze voor iedereen zo herkenbaar zijn, omdat iedereen ernaar wil leven, maar het uiteindelijk vaak niet doet of kan.
Maar Beuving zelf durft zich wel te geven. Hij vertelt over zijn werk in de psychiatrie, zijn studie biologie of zijn huiverigheid voor zijn eerste optreden in de Pompekliniek. Hoe ga je om met zware criminelen? Hij vertelt over zijn broer, zijn kinderen, zijn familie. Aan de hand van foto?s plakt hij zijn show aan elkaar. Grappige, intrigerende, kenmerkende foto?s. Foto?s die de zin en waanzin van het leven schetsen.

Het koor, onder leiding van dirigent Leon van Schijndel, is na de zomervakantie begonnen met repeteren. Het koor begeleidt de artiest bij de liedjes, maar krijgt ook de gelegenheid zelf zijn stem te laten horen. De dames in trio, de heer in solo. Ter afsluiting verrast Beuving alle aanwezigen door het koor te vragen spontaan mee te zingen en te joelen bij een niet geoefend lied. Dat brengt een mooie afsluiting van de avond in een swingende sfeer.

Simone van de Wijdeven

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant