Afbeelding

Kinderen zijn de baas in de bossen tijdens Maashorst Kidstrail

Maashorst 457 keer gelezen

MAASHORST - De Maashorst Trailrun, die op zondag 7 april op het programma staat, is een evenement voor het hele gezin. Zo kunnen deelnemers kiezen uit trails van 5, 12 of 22 kilometer. Voor kinderen tot en met 12 jaar die wel van een uitdaging houden, wordt een speciale Kidstrail georganiseerd. Speciaal voor de jeugd die zich hierop wil voorbereiden, vindt op zondag 24 maart een gratis clinic plaats in Schaijk. 

De Keien Atletiek zorgt op 7 april voor een uitdagend én mooi parcours waarbij iedereen de kans krijgt de mooiste plekken van De Maashorst te ontdekken. Start- en finishlocatie is Beachclub de Maashorst aan de Palmstraat in Schaijk. Voor de kinderen tot en met 12 jaar wordt een uitdagend parcours van 1 of 2 kilometer uitgezet. Om 13 uur gaan zij van start. Na afloop ligt er een mooi aandenken aan de Maashorst Trailrun voor iedere deelnemer klaar.

Voor kinderen die willen leren hoe ze snel en makkelijk door de bossen hardlopen, wordt op 24 maart een clinic gehouden bij Beachclub de Maashorst. Ervaren trainers van De Keien Atletiek geven tussen 13 en 14 uur tips en tricks, zodat kinderen optimaal voorbereid aan de start staan van de Maashorst Kidstrail. Inschrijven voor de clinic is mogelijk via www.sjorssportief.nl/activiteit/405662/trailrun-gratis-clinic.

Trailrunning
Trailrunning is een sport die bestaat uit hardlopen en wandelen over paden. Doordat lopers een volledig parcours over onverharde, soms heuvelachtige paden krijgen voorgeschoteld, is er een verschil met ‘normaal hardlopen’. Tijdens de Maashorst Trailrun kunnen deelnemers naast de Kidstrail kiezen uit of afstanden over 5, 12 en 22 kilometer die op 7 april in de ochtend van start gaan. Inschrijven is mogelijk via www.maashorsttrailrun.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant