Afbeelding

Leergeld Maashorst wil dat alle kinderen mee kunnen doen

Maashorst 519 keer gelezen

MAASHORST - Niet alle kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten van een vereniging of sportclub. De kosten voor de voetbalvereniging of de tennisclub, muzieklessen, ballet of andere binnen- en buitenschoolse activiteiten kan de huishoudportemonnee niet altijd aan. Niet meedoen aan activiteiten die voor andere kinderen heel gewoon zijn? De oplossing is Stichting Leergeld.

Je wilt als ouder dat je kind mee kan doen. Met een excursie, met sport, met school. Leergeld Maashorst helpt met sportschoenen, een ouderbijdrage of contributie als daar even geen geld voor is. Want kinderen die sporten zijn gezonder en maken nieuwe vriendjes. Muziekles helpt kinderen om hun creativiteit te ontwikkelen. En samen naar school kunnen fietsen, maakt dat je erbij hoort.

Hoe werkt Leergeld?
“Leergeld komt bij u thuis. U hoeft dus niet naar een loket. Thuis bekijkt een medewerk(st)er van Leergeld uw situatie. Wat zijn de dingen waar uw kind nu niet aan mee kan doen? Wat kunnen andere instanties, zoals de gemeente, voor u betekenen? En wat kan Leergeld voor u doen? Leergeld werkt samen met verenigingen, scholen en bedrijven. Zo kan Leergeld ervoor zorgen dat u bijvoorbeeld maar een deel van de normale contributie betaalt. Of dat u heel goedkoop een fiets kunt aanschaffen voor uw kind. Voor een schoolreisje kunnen we bekijken of er speciale afspraken met de school gemaakt kunnen worden. Kan dat allemaal niet, of is het nog steeds te duur voor u, dan kan Leergeld wellicht bijspringen.”

Leergeld wil kinderen graag helpen, zo geeft de stichting aan. “U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie, of om een afspraak te maken met een medewerk(st)er die bij u thuis langskomt. Ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar kunnen een beroep doen op stichting Leergeld Maashorst, indien zij voor hun kind(eren) bepaalde schoolse of buitenschoolse activiteiten niet kunnen betalen, en een aantoonbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt. Voor eenoudergezinnen is dit nu 1.540 euro per maand, voor tweeoudergezinnen 2.200 euro per maand.”

Een aanvraag doen of meer informatie? Kijk dan op www.leergeldmaashorst.nl of stuur een mailtje naar info@leergeldmaashorst.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant