Afbeelding

Bijeenkomst ‘Middelen gebruik, matig gebruik!?’ in Schaijk

Maashorst 575 keer gelezen

SCHAIJK – In dorpshuis De Phoenix in Schaijk vindt op dinsdag 21 maart van 19.15 tot 21.45 uur de bijeenkomst ‘Middelen gebruik, matig gebruik!?’ plaats. Een informatieve avond met workshops en presentaties, bestemd voor iedereen in de gemeente Maashorst die meer wilt weten over het gebruik van bewustzijnsveranderende middelen zoals drugs en alcohol, maar bijvoorbeeld ook gokken en gamen.

“We hebben inmiddels al zo’n dertig aanmeldingen binnen voor de bijeenkomst, maar we hebben zeker nog ruimte voor meer deelnemers. Aanmelden kan nog steeds”, vertelt Tobias Jubbega, Preventiewerker Jeugd in de gemeente Maashorst.

Verslaving komt in vele vormen voor. Bijvoorbeeld aan alcohol, drugs, gokken of gamen. Ook in de gemeente Maashorst vormt dit een toenemend probleem. De bijeenkomst van 21 maart richt zich bewust niet alleen op de jongere doelgroep, maar op jong én oud. Tobias: “Het is bedoeld voor iederéén in de gemeente Maashorst die iets meer wilt weten over middelengebruik.”
Aan de bijeenkomst in Schaijk verlenen diverse instanties hun medewerking, waaronder Ons Welzijn, de GGD, Compass, Point O, Moed-Brabant en de Zorgcoöperaties.

Programma en workshops
De bijeenkomst wordt 21 maart om 19.30 uur afgetrapt met een openingswoord door René van Kollenburg, huisarts in Schaijk. Robert Pols, die zelf 20 jaar lang actief verslaafd is geweest, maar inmiddels al 17 jaar clean en nuchter is, verzorgt aansluitend een korte introductie rond de thema’s ziekte/gedrag/verslaving. Om 20.15 en 21 uur zijn er workshoprondes, waarbij de deelnemers beide keren kunnen kiezen voor één van in totaal vier workshops.

Er is keuze uit deze workshops:
* Zero tolerance of 0.0%?; een interessante discussie over de opkomst van 0.0%, begeleid door Hanneke van Weert.
* Meet the Expert; in gesprek met een naaste, iemand die bijvoorbeeld als vader, moeder, broer of zus van dichtbij verslaving heeft meegemaakt.
* Wat betekent Rock Bottom?; in gesprek met iemand die goed in herstel zit, maar diep is gegaan in de verslaving.
* Hoe ga ik als naaste met iemand in gesprek?; introductie Motiverende Gespreksvoering door Robert Pols.

Rond 21.30 uur vindt tijdens een plenaire sessie een terugkoppeling plaats van hetgeen in de vier workshops aan bod is gekomen en omstreeks 21.45 uur wordt de avond afgesloten.

Aanmelden
Meld je aan voor de bijeenkomst ‘Middelen gebruik, matig gebruik!?’ via het formulier op https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-9FMwJgFJ6qCmPOdEYTX6Rfrtl19HyQiGvrHJ35zeKEsfFA/viewform of scan de QR-code op de flyer.

Afbeelding

Uit de krant