Afbeelding

Gedeputeerde Staten bezoeken Maashorst

Maashorst 542 keer gelezen

MAASHORST - Het voltallig college van gedeputeerde Staten van Noord-Brabant heeft een werkbezoek gebracht aan de gemeente Maashorst. “We hebben vandaag een paar heel mooie voorbeelden gezien van zaken waar wij als provincie mee bezig zijn. Goed om te horen hoe het hier met Maashorst als gemeente gaat, want zo’n herindeling is voor de mensen die hier wonen en werken best ingrijpend”, aldus commissaris van de Koning Ina Adema.

In het nieuwe dorpshuis in Zeeland vertelde voorzitter Gijs de Louw over hoe het dorpshuis met, voor en dóór de inwoners is gerealiseerd. Daarna zette het gezelschap koers naar Fruitz for Life, een bedrijf dat innovatief omgaat met landbouw en daarmee manieren zoekt en vindt om een bedrijf te runnen zonder de natuur meer te belasten. Hier vertelde Sjef van Dongen over zijn bedrijf en leidde hij het gezelschap rond. De laatste stop was bij de Houdthof, eePBn woonvorm, gerealiseerd door Area en begeleid door Labyrinth, waarbij zorgdragers en zorgvragers samen wonen en naar elkaar omkijken.

“We hebben geprobeerd een goed beeld van Maashorst te geven en onze trots over wat we doen en wie we zijn uit te stralen”, aldus waarnemend burgemeester Rianne Donders. Dat is zeker gelukt, vond de commissaris. “We hebben een inspirerend werkbezoek gehad. We hebben een goed beeld gekregen van wat hier speelt, en waarom Maashorst trots is. Een bruisend dorpshuis, dat voelt als een huiskamer. Een innovatief bedrijf, Fruitz for Life, dat laat zien hoe je innovatief landbouw kunt bedrijven, en mensen ook meekrijgt in je visie. En Houdthof, waar gemeente, Area en Labyrinth een huis hebben gerealiseerd waar mensen oog hebben voor elkaar, en echt trots zijn op hun woonvorm.”

Het bezoek werd afgesloten met een bezoek aan het verbouwde gemeentehuis, waar wat meer verteld werd over de verbouwing en de manier waarop na de herindeling mensen samen werken en elkaar ontmoeten.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant