Afbeelding

Ruim 100 inwoners brengen spektakelstuk Passie voor Pasen Maashorst

Maashorst 1.112 keer gelezen

MAASHORST - Een meerstemmig Who Wants To Live Forever van Queen of het eeuwenoude klassieke Panis Angelicus afgewisseld met de klanken van Last Supper van Jesus Christ Superstar. Rock, klassiek, musical, maar ook nummers uit de huidige top 40, alles komt langs in het grootse muziekspektakel Passie voor Pasen Maashorst. Meer dan 100 inwoners bundelen hun krachten om Markant Theater Maashorst van woensdag 22 tot zondag 26 maart om te toveren in een meesterlijk schouwspel van het oudste verhaal op de wereld. (foto: Edwin Brouwer) 

In de verschillende kernen van de gemeente Maashorst zijn koren, harmonieën, toneelverenigingen, balletstudio’s en fanfares. Overal zijn inwoners actief om samen muziek, theater en dansvoorstellingen te maken. Na een oproep afgelopen zomer om samen met al deze inwoners de krachten te bundelen, is er een prachtig groot ensemble ontstaan naast een regio-orkest en zullen er dansers uit de regio actief zijn. Samen voeren zij voor Pasen het eeuwenoude verhaal van Jezus op in Markant.

Repetities zijn veelbelovend
“De eerste repetities zijn geweest en het klinkt veelbelovend”, zegt zanger Maurice de Greef, een van de professionals die aan de productie meewerken. “Het ensemble, maar ook het nieuwe regio-orkest speelt de eerste meerstemmige stukken als nooit tevoren. De kracht van het muziek- en theaterspektakel zit hem in de afwisseling. Er is voor ieder wat wils. IJzersterke nummers van Queen, maar ook fragmenten van de musical Jesus Christ Superstar en een klassiek overweldigend Panis Angelicus omlijsten het prachtige schouwspel.”

Alle medebewoners van Maashorst werken hierin samen met een professionele cast die reeds haar sporen in de muziek- en theaterwereld heeft verdiend. “Dit alles onder leiding van een regisseur, dirigent, choreograaf, repetitor en zelfs een professional van het prachtige West End uit Londen. Het wordt het eerste stuk waarin inwoners van de nieuwe gemeente samen op de planken staan en vol passie Markant Theater Maashorst omtoveren tot een hemelse plek op aarde.” 

Kaarten zijn te bestellen via Markant Theater Maashorst online: https://www.markantmaashorst.nl/agenda/2458/De_Maashorst_editie_van_%27The_Passion%27/Passie_voor_Pasen of via 0413-256110.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant