Afbeelding
LanderdFotografie Marc_van_Zuylen

Burgemeester Paul Rüpp meldt zich ziek

Maashorst 2.388 keer gelezen

MAASHORST - Burgemeester Paul Rüpp heeft zich met ingang van deze week formeel ziek gemeld voor onbepaalde tijd. De Commissaris van de Koning zal nu op zo kort mogelijke termijn een waarnemer benoemen. Tot die tijd neemt wethouder Gijs van Heeswijk de taken van de burgemeester waar.

Burgemeester Rüpp: “Ik neem deze beslissing met een bijzonder bezwaard gemoed. Na de diagnose van blaaskanker in september is er eerst nader onderzoek gedaan. Dat bevestigde dat het om een ongeneeslijke vorm gaat. Inmiddels ben ik gestart met een behandeling. Daar voel ik me goed bij, maar de ziekenhuisafspraken voor die behandeling zijn steeds lastiger te combineren met mijn agenda. Bovendien hebben de behandelende artsen mij duidelijk gemaakt dat ik gebalanceerd met mijn energie moet omgaan, omdat de verwerking van de chemo mijn lichaam ook veel energie kost. En dat voel ik ook. Daarnaast verdient Maashorst nu eenmaal een burgemeester die volledig beschikbaar is en met volle aandacht helpt om onze mooie nieuwe gemeente mede vorm te geven.” 

Waarnemer
Burgemeester Rüpp heeft de Commissaris van de Koning voor Noord-Brabant, Ina Adema, op de hoogte gesteld. Die gaat nu op zoek naar een waarnemend burgemeester voor Maashorst. In de tussentijd neemt wethouder Gijs van Heeswijk (locoburgemeester) de taken van de burgemeester waar of - indien nodig- een van de andere wethouders van het college. Van Heeswijk: “Dit is natuurlijk een uiterst pijnlijke ontwikkeling. Allereerst voor Paul, die met zoveel verve en energie zijn burgemeesterschap vormgeeft. Maar een burgemeestersfunctie kun je nu eenmaal niet op halve kracht doen. We waarderen het dus dat Paul nu deze beslissing neemt en wensen hem ontzettend veel sterkte.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant