Afbeelding

Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen!

Maashorst 446 keer gelezen

SCHAIJK/ZEELAND - Van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het thema van dit jaar is Gi-Ga-Groen! In de bibliotheken van Schaijk en Zeeland wordt een aantal leuke activiteiten georganiseerd waar kinderen aan kunnen deelnemen.

Kinderboekenweek speurtocht
Woensdag 5 tot en met zaterdag 15 oktober.
Lees, kijk, voel en ruik tijdens onze Kinderboekenweek speurtocht! Je vindt vijf verschillende vragen in de Bibliotheek. Alle vragen staan in het teken van Gi-Ga-Groen, oftewel natuur, dieren en duurzaamheid. Voor de slimste speurders hebben we een leuke prijs!
Deelname aan de speurtocht is gratis. Er zijn twee niveaus: voor kinderen in groep 3, 4 en 5 en voor kinderen in groep 6, 7 en 8.

Workshop Bouw je eigen waanzinnige boomhut
Woensdag 5 oktober 14.30-16.30 uur.
Wie houdt er niet van de waanzinnige boomhut?! Kom je eigen mini-boomhut bouwen tijdens deze leuke Kinderboekenweek-workshop!
Kruip in de huid van Andy Griffiths en Terry Denton en bouw je eigen waanzinnige boomhut! Je kent de boeken over de waanzinnige boomhut vast wel. Dit jaar gaat het Kinderboekenweekgeschenk er ook over. Daarom houden wij speciaal voor alle boomhut-fans tussen de 7 en 12 jaar een knutselmiddag, waarbij je je eigen waanzinnige mini-boomhut mag maken. Een ijsjeslaboratium, bellenblaasbad of helikopterlandingsplaat: jij bepaalt wat er in jouw boomhut te vinden is. Deelname aan deze workshop is gratis. Aanmelden kan via www.nobb.nl.

Voorleesmiddag ‘Koos zoekt een huis’
Vrijdag 7 oktober 15-16 uur
Tijdens de Kinderboekenweek staat deze voorleesmiddag helemaal in het teken van Gi-Ga-Groen. Onder de deelnemers verloten we kaartjes voor de voorstelling Koos&Moos (4+) te zien in Theater Markant. Koos Koala woont in Australië in een mooie woonboom, maar op een ochtend wordt zijn boom omgehakt door een groot geel monster. Waar moet hij nu gaan wonen? Daar kom jij achter tijdens deze leuke voorleesmiddag van 15 tot 16 uur. We lezen dan namelijk voor uit het prentenboek ‘Koos zoekt een huis’. We zingen bijpassende liedjes en doen een Gave-Groene activiteit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant