Staatssecretaris Eric van der Burg (rechts) en burgemeester Paul Rüpp in gesprek met bewoners van de crisisnoodopvang.
Staatssecretaris Eric van der Burg (rechts) en burgemeester Paul Rüpp in gesprek met bewoners van de crisisnoodopvang.

Staatssecretaris bezoekt crisisnoodopvang Maashorst

Maashorst 22 keer gelezen

MAASHORST - “Ik ben onder de indruk van wat hier gerealiseerd is.” Dat zei staatssecretaris Eric van der Burg (Veiligheid en Justitie) maandag 15 augustus na zijn werkbezoek aan de crisisnoodopvang (CNO) in Maashorst. Hij sprak hier onder andere met de bewoners. Maar ook met vrijwilligers en mensen van de gemeente Maashorst en de andere gemeenten in de Veilgheidsregio Brabant-Noord die de CNO de afgelopen zeven weken draaiend hielden. (foto’s: Wim Roefs Fotografie)

De staatssecretaris werd verwelkomd door burgemeester Paul Rüpp van Maashorst, projectleider Marcel van der Steen en Marie-Louise van Schaijk, directeur van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Na een kort gesprekje over de organisatie van de CNO maakte de staatssecretaris een ronde over het terrein. Daar sprak hij met diverse bewoners van de CNO, met omwonenden die als vrijwilliger op de locatie werken en ambtenaren van gemeenten uit de Veiligheidsregio die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken (locatiemanagers).

Hoger niveau
“Deze crisisnoodopvang heeft een veel hoger niveau dan de gemiddelde crisisnoodopvang”, aldus de staatssecretaris. “Met die units, waar mensen ook tussen de units nog een beetje privé ruimte hebben, en dan de centrale tent in het midden, dat is echt iets heel anders. Je merkt ook gewoon als je hier het terrein op komt dat het rustig is, overzichtelijke en netjes. Dit ziet er gewoon hartstikke goed uit. En ik wil andere gemeenten hier echt enthousiast voor maken, en ook kijken of we dat kunnen faciliteren.”

Ver weg
Burgemeester Paul Rüpp is blij met het bezoek van de staatssecretaris: “Het is altijd goed als bewindslieden zelf komen kijken wat hun beleid in de praktijk betekent. Den Haag is letterlijk en figuurlijk soms wel ver weg, en een werkbezoek kan die afstand overbruggen. Gelukkig hebben wij deze mensen 7 weken een goede en rustige omgeving kunnen bieden. Een nu gaan ze voor drie maanden naar een soortgelijke opvang in Horst aan de Maas. Sporthallen, leegstaande bibliotheken zijn geen oplossing. Er moeten meer centrale structurele locaties komen. Dat is humane opvang, niet het gezeul met mensen.”

Staatssecretaris Eric van der Burg spreekt met een vrijwilliger (op de rug gezien) terwijl hij voetbalt met een van de kinderen van de crisisnoodopvang.

Uit de krant

Uit de krant