Vrijwilligers campagne
Vrijwilligers campagne RODNEY KERSTEN

Gratis je verkeerskennis opfrissen in gemeente Maashorst?

Maashorst 725 keer gelezen

MAASHORST - Iedereen wil zo lang mogelijk zijn eigen boodschappen blijven doen en makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dan dat je zo lang mogelijk mobiel blijft? Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis opfriscursussen verkeerskennis in de gemeente Maashorst voor de ervaren automobilist.

Waarom een opfriscursus nuttig is? “Natuurlijk fiets je al je hele leven en heb je waarschijnlijk al jaren je rijbewijs. Meer dan genoeg ervaring dus”, zegt de projectleider van Veilig Verkeer Nederland in Noord-Brabant. “Toch ben je, als je wat ouder wordt, een stuk kwetsbaarder in het verkeer dan een twintigjarige. Als er iets gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstiger. Maar je wil wel blijven fietsen en autorijden. Daarvoor kan onze opfriscursus helpen: je verkeerskennis wordt weer even bijgespijkerd en je krijgt praktische adviezen van onze instructeur.”
Je kunt meedoen met een opfriscursus waar je verkeerskennis wordt bijgespijkerd. Een instructeur geeft uitleg over oude en nieuwe verkeersregels, -situaties en -borden. Een cursus bestaat uit twee bijeenkomsten. Je wordt beide dagen verwacht. De eerste cursus is in Uden op dinsdag 20 en 27 september. Tweede cursus vindt plaats in Schaijk op donderdag 6 en 13 oktober. De derde en laatste cursus is wederom in Uden op woensdag 2 en 9 november.

Ben je boven de 55, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Maashorst dan kun je je tot één week voor aanvang van de cursus aanmelden op https://vvn.nl/opfriscursusmaashorst of tijdens kantooruren bellen met 088-5248850. Deelname is gratis, maar er is een beperkt aantal plekken. Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestigingsmail met de locatiegegevens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant