Afbeelding

INGEZONDEN: Graafs (S)intocht-recept valt weer gigantisch in de smaak

Ingezonden 892 keer gelezen

De Graafse Sinterklaas-oven werd dit jaar heerlijk voorverwarmd en opgestookt dankzij een prachtig Graafs Sinterklaasjournaal van eigen bodem onder aanvoering van Lou Kruisbergen. Naast onze vaste geweldige presentator Quirijn van den Berk blijken we verrassend genoeg ook een echte Dieuwertje Steen en bijzonder getalenteerd acteertalent uit ons eigen stadje in huis te hebben, Quirijn, Marleen, Trudy, Laura en Steyn met de nodige figuranten vormden een crew waar we enorm trots op zijn. Wat waren we nieuwsgierig naar jullie eindproduct, we konden nauwelijks wachten op de ontknoping. Gelukkig kwam die ontknoping in zicht op 19 november tijdens de (S)intocht in Grave. Er werden weer de nodige ingrediënten aan toegevoegd en her en der werd er zelfs nog eens een schepje bovenop gedaan zodat we weer allemaal enorm konden genieten van onze trots, de (S)intocht in ons mooie stadje aan de Maas. Ons recept dat wij dit jaar als organisatie maar liefst voor de 30e keer mochten bereiden, viel echt weer in de smaak en daarom delen we het hierbij graag met jullie:

Men neme het mooiste decor in de regio, een prachtige vloot van boten van leden van wsv De Stuw en Olie en Stoom, een super stoere watervliegpiet, blussen dit veilig af dankzij de snelle boot van Brandweer Grave en voegen er verder geen water aan toe door het toeziend oog van de oplettende Scouting Grave en EHBO. We voegen er daarnaast een heerlijk muzikaal sausje aan toe in de vorm van een mengsel van Harmonie Stad Grave, de Pietenband en natuurlijk ons eigen jaarlijkse Graafse (S)intochtlied niet te vergeten. De kers op onze taart wordt echt geplaatst op het moment dat de ruim 80 pieten en onze Sint veilig voet aan wal hebben gezet en het startschot voor het mooiste kinderfeest van het jaar kan worden gegeven maar vooral als wij allemaal opgelucht kunnen genieten van duizenden blijde kindersnoetjes aan de Loswal, waarvoor we het uiteindelijk allemaal samen doen! Een dag met een gouden randje voor Sint maar bovenal voor elk kind! We hebben er met ruim 150 vrijwilligers dit jaar weer iets heerlijks van gebakken hier in Grave en daar zijn wij enorm trots op!

Bijzonder dankbaar zijn wij dan ook voor de onmisbare ondersteuning van: 
Albert Heijn Grave, HEMA Grave, Jumbo Grave, Centrummanagement, Harmonie Stad Grave, Pietenband Gassel, Cloveniersgilde Grave, WSV De Stuw, Sociëteit Olie en Stoom, Scouting Grave, EHBO Grave, Pastoor Schaepman en Parochiebestuur Grave, Quirijn v.d. Berk, Gemeente Land van Cuijk / Locoburgemeester Bouke de Bruin, Gemeentewerken, David en Anneleen van Steen, Vrijwilligers van Esterade, Snoeperij Heintje, Familie van der Venne, Rabobank, The Fusing Kitchen Company Grave, Gastvrij Catharinahof, Walter van der Valk, Familie van Baardewijk, Tyno Hijmans, Lou Kruisbergen, Schaap Events Gassel, FreeOff, HVR Equipment Ravenstein, ArenaLokaal, Horeca-ondernemers Grave, Tom en Marita Schouten, Nel en Frans Beijer, Familie Noor, Martijn Tap, Henk en Kathe Schuchard, Theo Lamers, Bakkers Lamers, Dierenspeciaalzaak Pet’s Place, Lunchroom Moeders, Marie-José Verbeeten, Toon Jagers, team Sint en Piet, Marleen van Steen, Brabant Dance Centre, Nicolle van Kempen, Addy van den Krommenacker, Kasteel Aldendriel Mill, Nol en Riet Merkus, Ferdie Barten, Chris Wagemakers, Gijsbertus v.d. Zande, Brandweer Grave, Alex Swamipersad, Marco de Nocker, Familie Baeten, Rick Joosten, Familie Gerrits, Jos Somers, Anita Gademan, Yanniek Strub, Jeroen en Jolanda Mol, Remko Mol, Steve van Haren, alle lieve mensen die ons gesteund hebben via een donatie of via hand- en spandiensten en last but not least alle 150 vrijwilligers voor- maar zeker ook achter de schermen!

Stichting Kinderfolklore Grave

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant