Afbeelding

Repair Café Herpen zoekt vrijwilligers

Herpen 995 keer gelezen

HERPEN - Kom Bij Ons-Herpen is onder het motto ‘Weggooien? Mooi niet! Kom Bij Ons!’ bezig met het opstarten van een Repair Café. Op 2 februari werd door Erik Banken van de Rabobank in het kader van Rabobank Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage een cheque ter waarde van 5.000 euro overhandigd voor dit project. “Een heel mooi bedrag om mee te kunnen beginnen”, laten de initiatiefnemers van het Repair Café weten.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om allerlei reparaties uit te voeren. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en –vaardigheden op verschillende terreinen.

“Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee die misschien anders weggegooid zullen worden. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Voor het gebruik van nieuwe materialen bij de reparatie dient apart te worden betaald. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.”

Repair Café Herpen is nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen bij de reparaties. Neem hiervoor contact op met Willy Thomassen, 06-33888548.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant