Afbeelding

Basisschool ‘t Schrijverke Herpen winnaar Boomfeestdag 2023

Herpen 601 keer gelezen

HERPEN - Voor de twintigste keer vierden de leerlingen van groep 8 van de basisscholen in de gemeente Oss op dinsdag 14 maart de Boomfeestdag in natuurgebied Herperduin in de Maashorst. Zo’n 500 leerlingen deden dit jaar mee aan de opdrachten in het bos van Herperduin. Basisschool ‘t Schrijverke uit Herpen kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.

De Osse Boomfeestdag is uniek in Nederland en is uitgegroeid tot een echt natuurbelevingsfeest waar vooral het bezig zijn in het bos en genieten van de natuur voorop staat.  Ook dit jaar was het weer één groot feest: hutten bouwen, kriebelbeestjes zoeken, insectenhotels maken, De Grote Boomfeestdag Quiz en Oss got Talent! Wethouder Dolf Warris kwam langs om de leerlingen aan te moedigen en voor het eerst de Boomfeestdag mee te maken. 

Voor de jury bij de verschillende onderdelen wachtte een moeilijke taak, want wie deed het nu het beste? Samenwerking, een gezellige sfeer in het team en samen plezier hebben, was vooral heel belangrijk voor de jury. “De groepen 8 uit Oss hebben weer hun uiterste best gedaan. Het was dit jaar een echte nek-aan-nek-race”, laat de jury weten. “Toch kan er maar één de winnaar zijn. De groep die uiteindelijk het meeste punten heeft gehaald en ook nog eens een heel goede indruk gemaakt, is ‘t Schrijverke. De leerlingen van ’t Schrijverke waren namelijk heel goed voorbereid en kregen bij alle onderdelen complimenten, omdat ze zo enthousiast en gemotiveerd waren. Bij de Kriebelbeestjes vonden ze het meeste aantal verschillende soorten beestjes. En bij Oss got Talent stalen ze de show met toneel, zang, dans en allemaal met als thema natuur. Bij hutten bouwen scoorden ze erg goed, waar ze indruk maakten door hun mooie hut, goede samenwerking en prachtige kunstwerk. Dit alles maakt dat de leerlingen van ‘t Schrijverke de titel van Boomfeestdagwinnaar 2023 dik hebben verdiend.”
De leerlingen winnen de felbegeerde Boomfeestdagoorkonde en mogen met de hele groep gaan zwemmen; deze prijs wordt aangeboden door het Golfbad in Oss.

Uit de krant