Afbeelding

Maessanghers geven lenteconcert op 13 april

Grave 478 keer gelezen

GRAVE - Schipperskoor De Maessanghers uit Grave onder leiding van Geert Verhallen verzorgt zaterdag 13 april om 14 uur het traditionele lenteconcert. De uitvoering vindt plaats in het Filmcafé op het Bonskazerneterrein in Grave. Voor begeleiding zorgen de accordeonisten Oetse Holtman en Joop van Winssen.

De Maessanghers bestaat al meer dan 25 jaar en telt 60 mannen. Zij zingen meerstemmig bekende, maar ook minder bekende schipperslieden. Niet alleen in het Nederlands of Engels, maar ook in het Italiaans, Slavisch en zelfs Oekraïens. Hun repertoire bestaat uit echte meezingers, maar de meeste buitenlandse songs vallen op door de buitengewone muzikale schoonheid. Elke woensdagochtend is er de repetitie in Esterade in Grave. Aspirant-leden zijn daar van harte welkom om een keer mee te zingen en sfeer te proeven (mail naar maessanghers.secretariaat@gmail.com). De meeste koorleden komen uit het Land van Cuijk (met name uit Grave), maar een twintigtal leden woont boven de Maas in het Land van Maas en Waal (Wijchen, Nijmegen, Heumen, Bergharen).

Ook bij dit concert is het de activiteitencommissie weer gelukt een gastoptreden vast te leggen. Naast het schipperskoor treedt op 13 april de Cuijkse zangeres Ingrid Heijl op met haar band. Ingrid zal iedereen laten genieten van een geheel andere muziekstijl, namelijk pop, jazz en swing.

De zaal is open om 13.30 uur en de entreeprijs bedraagt 5 euro, inclusief een kopje koffie/thee. Parkeren kan men op het terrein van de Generaal de Bonskazerne. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant