Afbeelding

Programma Filmcafé Grave

Grave 436 keer gelezen

Poor Things (foto), zondag 31 maart 15.15 uur en woensdag 3 april 20.15 uur

De ambitieuze wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) weet in Poor Things leven op te wekken uit dode materie. Het resultaat, de aantrekkelijke, jonge vrouw Bella (Emma Stone) blijkt leergierig en evolueert snel. Met advocaat Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo) gaat ze naar Lissabon op avontuur. Tot frustratie van haar omgeving, groeit ze op alle fronten en kiest haar eigen pad. Emma Stone is briljant in deze weergaloze, ongewone kostuumfilm. Poor Things is de terechte winnaar van de Gouden Leeuw in Venetië vorig jaar.

Donker Keent, maandag 1 april 11 uur - Special met lunch

Een filmregistratie van een theatervoorstelling waarbij het leven van een boerenfamilie uit Keent, een ondergedoken Joods gezin en een neergestreken Canadees tot leven wordt gebracht. Na de vertoning is er naast een heerlijke paasbrunch een wandeling op Keent. Onder leiding van Brabants Landschap en de filmmakers worden de voorstellingslocaties en de natuur bezichtigd.

Perfect Days, maandag 1 april 20.15 uur

Hirayama is tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van diverse passies, waaronder muziek. Enkele ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden. Perfect Days is een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen. De titel, afgeleid van Perfect Day van Lou Reed, is één van Hirayama’s favoriete nummers. De bitterzoete toon van het nummer vat alles perfect samen.

Bob Marley One Love, vrijdag 5 april 20.15 uur

One Love viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Zie op het grote scherm het krachtige verhaal van Marley over het overwinnen van tegenspoed en de reis achter zijn revolutionaire muziek. De film concentreert zich op het leven van Bob Marley na de mislukte moordaanslag in 1976. Samen met de Marley-familie geregisseerde film met Kingsley Ben-Adir als de legendarische muzikant.

Wil je het hele programma zien? Bezoek dan onze website ( www.filmcafegrave.nl ). Bekijk het hele aanbod en als je wilt kun je direct online reserveren. We hopen je snel welkom te mogen heten op onze prachtige locatie op het terrein van De Bonskazerne! Wil je op de hoogte blijven en wekelijks het programma ontvangen: abonneer je dan via de website op onze nieuwsbrief.

Angelo van den Dobbelsteen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant