Afbeelding

Monika Brussaard-Sas genomineerd voor verkiezing beste praktijkopleider 2024 in ICT- & Creative-industrie

Grave 958 keer gelezen

GRAVE - Monika Brussaard-Sas (foto) uit Grave is een van de tien genomineerden in de verkiezing van beste praktijkopleider voor mbo-studenten in de sector ICT & Creative industrie. De verkiezing wordt georganiseerd door de MBO Raad en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Monika, eigenaresse van Monika Sas Interieur op de Markt 1 in Grave, leidt sinds 2014 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Monika is blij verrast met de prijs: “Belangrijk in je werk is om een eigen smaak mogen hebben, maar de inleving van de klant vraagt om dit los te laten. Zoeken naar oplossingen. Het proces vindt Monika vooral belangrijk, want daardoor wordt ik ook vaak wakker geschut, en krijg je zicht op vele verschillende mogelijkheden, en dan kan je deze later weer koppelen aan de persoon achter de mens.”

Maandag 13 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Uitblinkersgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de overall-winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor de mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij een aanzienlijk deel van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant