Afbeelding

Graafse Guusje Steenhuis grijpt goud

Grave 660 keer gelezen

Door Freddy Klooté

GRAVE/BAKOE - “Het heeft even geduurd, maar ik heb weer goud. Dat sterkt natuurlijk mijn zelfvertrouwen. Mijn hoofddoel is natuurlijk deelname aan de Olympische Spelen en daar ook voor goud gaan. Twee weken geleden op de Grand Slam in Parijs heb ik al laten zien dat ik weer bij de top in mijn gewichtsklasse hoor”. En een lachende Guusje Steenhuis antwoordde in het flash-interview op de vraag wat ze nu ging doen: “Eerst een lekkere hamburger eten”.

Bakoe ligt Guusje wel. Het is al de vierde keer dat ze daar een gouden medaille pakt. Ook dit jaar ging het geweldig. Ze versloeg de Russin Orlova, de Litouwse Dudenaite en de Sloveense Lobnik. Twee partijen won ze met ippon, en twee keer ging ze als overwinnaar van de tatami af na waza-ari. Toen wachtte in de finale de Oekraïense Joelija Koerstjenko. Dat was een behoorlijke kluif. In de golden score, de verlenging, kreeg Guusje haar opponent op de rug en pakte zo de winst in de Grand Slam van Bakoe. In het flash interview vertelde Guusje dat het publiek uit Azerbeidjan erg op judo gesteld is. Telkens volle zalen en veel enthousiasme vanaf de tribunes.

Guusje Steenhuis is er weer. Na de Olympische Spelen vier jaar geleden, toen de weg naar een bronzen plak bruut werd afgesneden door de ook bij judo niet altijd even gelukkige VAR, werd Guusje geteisterd door blessures. Maar ze is sterk. Mentaal en lichamelijk. Als ze ergens voor gaat, dan moet alles daarvoor wijken. En nu zit ze duidelijk op schema voor de Olympische Spelen in Parijs, waar op 27 juli de eerste judoka’s de Olympische tatami zullen betreden.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant