Afbeelding

Programma Filmcafé Grave

Grave 549 keer gelezen

Literair moment: zondag 18 februari 11.00 -13.00 uur
Karin Verhaak gaat in gesprek met Peter Brouwer over zijn onlangs uitgekomen roman “Op alles wat ik ben”. Over dubbelhartigheid, geloof en idolatrie, activisme en schuivende panelen. Een verhaal ook over waarheid en herinnering. Verrassend actueel, door het spoor naar politieke netwerken. Toegang € 5,--. We vinden het fijn als je vooraf even reserveert.

Neem Me Mee (foto) - zondag 18 februari 15.15 uur en woensdag 21 februari 20.15 uur
Zes 70-plussers, onbekenden van elkaar, gaan samen op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Nog voor hun busje de landsgrens passeert, is er al onenigheid; met elkaar en met de jonge reisleider Thijs die de organisatie zwaar onderschat heeft. Als de reis vordert en het gezelschap elkaar beter leert kennen, ontstaat er toch een onverwachte vriendschap tussen de reisgenoten. Ze genieten, delen geheimen en onzekerheden, mijmeren, steunen elkaar en stappen zelfs buiten hun comfort zone. Je bent ten slotte nooit te oud voor nieuwe ervaringen.

She Came To Me - maandag 19 februari 20.15 uur
Liefde in drie situaties: Steven, ooit gevierd operacomponist, doorbreekt schrijversblok door ontmoeting met sleepbootkapitein Katrina - Patricia, zijn vrouw, twijfelt aan haar luxeleven en verlangt naar spiritualiteit - Julian (18) en Tereza (16) krijgen een verboden liefde. De relatie staat onder druk door het verleden van moeder met ongewenste zwangerschap en eigen gemiste carrièrekansen.

Coup de Chance - vrijdag 23 februari 20.15 uur
De vijftigste film van Woody Allen is gefilmd in prachtig fotogeniek Parijs met een Franse cast. Een klassieke liefdesdriehoek met een twist. Fanny, getrouwd met de steenrijke Jean, treft op straat een jeugdvriend, Alain. De romance die opbloeit, wordt opgemerkt door de jaloerse Jean. Wat is er eigenlijk gebeurd met zijn zakenpartner? De moeder van Fanny gaat op onderzoek. De vlotte stijl maakt dat je de wendingen in het verhaal goed kan volgen. Een vermakelijke film!

Wil je het hele programma zien? Bezoek dan Filmcafegrave.nl. Bekijk het hele aanbod en als je wilt kun je direct online reserveren. Wil je op de hoogte blijven en wekelijks het programma ontvangen: abonneer je dan via de website op onze nieuwsbrief.

Joep Janssen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant