Afbeelding

Graafse soos opent deuren voor verdwijnende eilandengroep Kiribati

Grave 511 keer gelezen

GRAVE - Door klimaatverandering en de daardoor stijgende zeespiegel dreigen als eerste een aantal eilanden in de Grote Oceaan letterlijk ten onder te gaan. Nijmegenaar Arnoud Pollmann houdt een lezing in de Graafsche Sociëteit ‘Tot nut ende vermaeck’ over het eilandenrijk Kiribati, waar hij anderhalf jaar als vrijwilliger werkte. Momenteel beheert hij een stichting die de mensen in Kiribati ondersteunt.

Kiribati is een eilandenrijk in de Grote Oceaan. Het ligt ten oosten van Australië en ter hoogte van de evenaar. Het land bestaat uit in totaal 36 eilanden met een gezamenlijke oppervlakte van 717 vierkante kilometer; 18 zijn kleiner dan 10 vierkante kilometer. Er wonen 100.000 mensen. Deze eilanden dreigen op termijn onder water te verdwijnen. Nijmegenaren Arnoud Pollmann en Paulien Hagers werkten als vrijwilliger op een gehandicaptenschool in de republiek Kiribati. Zij startten een project onder de naam Netherlands Kiribati Friendship Association. Zie www.kiribati.nl.

Tijdens zijn lezing vertelt Pollmann over de eilandengroep en de problematiek waarmee men kampt. Normaliter zijn activiteiten enkel toegankelijk voor soosleden en hun introducees. Voor dit goede doel wordt een uitzondering gemaakt en is iedereen welkom. De lezing is op 25 februari om 14.30 uur (ontvangst met koffie/thee vanaf 14 uur) aan Het Kasteeltje 2a in Grave. Entree bedraagt 5 euro (contant) en komt volledig ten goede van genoemde stichting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant