Afbeelding

‘Gezondschap’ Land van Cuijk van start

Grave 469 keer gelezen

LAND VAN CUIJK - Vanaf 19 februari start in de gemeente Land van Cuijk in zes supermarkten het project Gezondschap: een gezond ‘schap’ in de supermarkt, ingericht door een diëtiste. Onder meer bij de Jumbo in Grave vind je de komende zes weken een speciaal ingericht schap gevuld met gezonde producten uit de Schijf van Vijf.

“Op woensdag 21 februari trappen we de start van het Gezondschap bij Jumbo Bosmans in Cuijk feestelijk af samen met alle partners en wethouder Willy Hendriks-van Haren”, laat de gemeente weten. “Vanuit ons gezondheidsbeleid zetten we in op preventie: voorkomen is beter dan genezen. Dit doen we door gezonde voedingskeuzes in de supermarkt makkelijker te maken en hiermee een gezonde leefstijl te stimuleren. Samen met Voedselapotheek, GGD Hart voor Brabant, Sociom, Smaakcentrum, Negen en alle deelnemende supermarkten worden er de komende weken verschillende bewustwordingsactiviteiten rondom de deelnemende supermarkten georganiseerd om gezond eten en gezond leven bij klanten en inwoners te promoten. Op www.gezondschap.nl/landvancuijk staat de agenda en alle informatie over de activiteiten.”

Over Gezondschap
Gezondschap is een initiatief van de Voedselapotheek. Gezondschap heeft een dubbelzinnige betekenis:
- Gezondschap zorgt voor een gezond schap in de supermarkt in de buurt. Om mensen bij hun boodschappen op ideeën te brengen en te laten zien hoe lekker en gemakkelijk gezond eten kan zijn. Het schap wisselt iedere twee weken van thema en bij alle producten in het gezonde schap staat uitleg van een diëtist. De thema’s in het Land van Cuijk zijn: ontbijt, tussendoortjes, energie, eetwissel, schoollunch en diner.
- Gezondschap vindt voorkomen beter dan genezen. Liever iemand ‘gezondschap’ wensen in plaats van ‘beterschap’.
“Gezondschap betekent je goed voelen en minder snel ziek worden. Daar is iedereen bij gebaat. Onze inwoners, maar -bijvoorbeeld- ook huisartsen en apothekers.”
Meer weten? Kijk op www.gezondschap.nl/landvancuijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant