Afbeelding

Podiumplaats voor Guusje Steenhuis bij Grandslam Parijs

Grave 456 keer gelezen

Door Freddy Klooté

GRAVE/PARIJS - Met 10 judoka’s trok de Nederlandse afvaardiging afgelopen weekend naar het prestigieuze Grandslam-toernooi in Parijs. Naar de plaats waar over een halfjaar ook gestreden zal worden om de Olympische medailles. Het werd een zware teleurstelling voor negen judoka’s en het was alleen de Graafse Guusje Steenhuis die de Nederlandse eer redde met een verdiende bronzen medaille in de klasse tot 78 kilogram. 

We hadden al een tijdje niets meer van Guusje gehoord, maar insiders weten dat zij minutieus haar weg naar de Spelen van Parijs voorbereidt. En weer had ze het gelijk aan haar zijde. Na uitschakeling van achtereenvolgens de Britse Nathalie Powell en de Kosovaarse Loriana Kuka wachtte haar de al jarenlange nachtmerrie, de Franse Audrey Tcheumeo. Iemand die ze een paar maanden geleden ook al eens de tatami liet ruiken. En weer was Guusje de sterkste en gaf haar nachtmerries door aan Tcheumeo. In de halve finale verloor Guusje echter van de winnares van brons van het afgelopen WK, de Italiaanse Alice Bellandi. Waarschijnlijk toch een tegenvaller voor Guusje. In de troostfinale om het brons revancheerde ze zich knap door met een fraaie ippon de heersende wereldkampioen Inbar Lanir uit Israël te verslaan. Het werd haar derde brons in Parijs.

Komende week vecht Guusje Steenhuis nog in de Grandslam van Bakoe en dan is het aftellen naar 29 juli in Parijs. Dat moet haar dag worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant