Afbeelding

HEMA Grave gaat op z’n kop

Grave 1.801 keer gelezen

GRAVE - Zo’n 12 jaar geleden opende HEMA Grave haar deuren. Sindsdien is de winkel aan de Hoofdwagt 8 niet weg te denken uit de Graafse binnenstad. En toch is het tijd voor een grootscheepse verbouwing.

Filiaalmanager Heidi zegt met een knipoog: “Het was nog niet per se nodig, maar we willen gewoon de mooiste HEMA van Nederland in Grave hebben!”. Rolf Schouten licht toe: “In Grave gaan we het allernieuwste HEMA-concept neerzetten met meer kleur, een nieuwe moderne uitstraling en een aantal nieuwe assortimenten, zoals soep- en hotdogpakketten.” Heidi: “Het complete interieur wordt vernieuwd. We krijgen nieuwe wanden, nieuwe rekken voor de mode en nieuwe presentatietafels. Het plafond wordt vervangen door een modern open plafond met led-verlichting en er komt een compleet nieuw kassaplein met zelfscanmogelijkheid.”

Start verbouwing op 3 februari
Zaterdag 3 februari 17 uur start de grote verbouwing. Dan sluiten de deuren en wordt de winkel leeggehaald. Maandags wordt het complete interieur ontmanteld. Rolf: “Veel van het meubilair wordt hergebruikt in andere HEMA’s. We proberen namelijk ook duurzaam te bouwen door zoveel mogelijk materialen te hergebruiken. En als dat niet in de HEMA zelf is, dan gebruiken we dit voor andere bedrijven. Want grondstoffen zijn tegenwoordig niet te betalen en het is ook nog eens veel beter voor de wereld”.

‘Monsterklus’
Vanaf donderdag kan de opbouw weer plaatsvinden, waarna er nog een weekje nodig is om alles in te richten. Dat gebeurt door het eigen team. Heidi: “Iedereen heeft er zóveel zin in. Het zorgt toch voor een speciale sfeer doordat we met z’n allen bouwen aan onze spiksplinternieuwe HEMA”. Op de vraag waarom de winkel zo’n anderhalve week sluit, antwoordt Rolf: “Het wordt echt een monsterklus, want het enige dat nog overblijft is de vloer. Dus het was geen optie om dit tijdens winkelopening te doen. Anders hadden we het niet zo rigoureus kunnen aanpakken”.

Zaterdag 17 februari feestelijke heropening
Zaterdag 17 februari worden de deuren feestelijk heropend. Dan staat de allernieuwste HEMA van Nederland, zeker voor even, in Grave. Heidi: “We zijn zo benieuwd naar de reacties van klanten. Toch wel spannend of ze het mooi gaan vinden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we heel veel mensen blij gaan maken”. Rolf voegt nog toe: “Ook willen we hiermee een steentje bijdragen aan een nóg mooiere binnenstad. En als ondernemers er enthousiast van worden, hoop ik dat ze ook nadenken om hun winkel een keer op te frissen. Dat zou ik echt geweldig vinden. Grave is een uniek stadje met veel unieke ondernemers”.

Honderd jaar HEMA in 2026
Voor HEMA is het nieuwe winkelconcept een voorbode voor het honderdjarig bestaan in 2026. Dan moeten alle winkels in Nederland omgebouwd zijn naar dit nieuwe concept. Maar of ze allemaal zo mooi worden als in Grave, is nog maar de vraag.


Over HEMA Grave
Het team van HEMA Grave telt 22 personen. Grave valt onder HEMA Wijchen. Daardoor werken deze twee winkels op veel fronten met elkaar samen. Zo worden wekelijks goederen uitgewisseld en worden over en weer regelmatig collega’s uitgeleend. HEMA Grave is geopend in december 2012, in het toentertijd nieuw gebouwde Hart van Grave. Inmiddels zijn er 8 winkels gevestigd in het Hart van Grave.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant